Na prosto skvělá polévka.Místo celeru jsem dala 2xbrambory a nedala jsem majoránku,ale smetanu na zjemnění.S krutonky a slaninkou bezva.:-)
Pro anonyma: Nejprve uvarime v hrnci, potom trochu vychladle rozmixujeme v mixeru, vlejeme zpet do hrnce (kdo to umi, muze rozmixovat rucnim mixerem primo v hrnci, ale my od doby, kdy manzel "vymaloval" kuchyni rajskou omackou, protoze v ni nadelal zmolky, se rucnimu mixeru vyhybame) a pak pokracujeme podle predpisu od "osolime...". Polevka z cerstveho respektive mrazeneho hrasku je chutove sladsi nez ze suseneho hrachu-lusteniny. Uz jsme ji delali nekolikrat, jenom my masozravci si ji vylepsujeme osmazenou anglickou slaninou nakrajenou na kosticky, je vyborna.
Pro anonyma: Uvarime zmrazeny hrasek v hrnci, umixujeme v mixeru, vratime do hrnce a pokracujeme dle postupu (kdo to umi s ponornym mixerem, muze umixovat v hrnci, ale my od doby, kdy manzel vymaloval kuchyni rajskou omackou, protoze mela zmolky, ponorny mixer nepouzivame). Polevka z cerstveho respektive zmrazeneho hrasku je chutove sladsi nez ze suseneho hrachu ale je rychlejsi, suseny hrach se musi varit dlouho, mrazeny/cerstvy hrasek je zalezitost asi 30 minut od postaveni na sporak. Varili jsme tuto polevku uz nekolikrat, vsem nam chutnala, ale my masozravci jsme si ji vylepsili oprazenim kousku "streak bacon" - prorostla anglicka slanina oprazena nasucho na teflonove panvi a pridana do polevky. Moc dobre.
Moc to nechapu.. nejprve varime /asi v hrnci/ pak teprve vlijeme do hrnce :) a znovu varime?? A jaky je rozdil mezi touto polevkou /resp. timto hraskem/ a polevkou z hrachu jako lusteniny v krabicce? Dekuji
Je opravdu výborná.
Zkuste místo jíšky Tebi , pochopitelně aš na talíři
Velmi jednoduché, dělám vždy, když chci udělat k nějakému nákladnějšímu obědu polévku. Je velmi chutná
místo jíšky je možné dát 5 minut před dovařením polévky lžíci ovesných vloček
Tato varianta polévky je rychlá a dobrá, doporučuji
My máme rádi vývar z uzeného masa a nakonec také přidáváme hrášek vcelku a také trochu toho uzeného....musím zkusit i tuto variantu,celer mě nikdy nenapadl.
Vynikající polévka,dělám jí už moc dlouho a vždy se zavděčím. Jen nechám trošku hrášku v celku a pak ho do polévky tak 5 min před koncem dám.
Když nemám jíšku z krabičky koupenou, tak ji také dělám z Hery nebo Zlaté Hané a je dobrá
pani Vlasto, jisku z Hery jsem jeste nezkousela - povede se ?
Na 1. letni den jsem uvarila tento Hraskovy krem, ktery jsem tady nasla. Moc dobre :-)) zitra varim zase .....:o))
Dala jsem také hotovou jíšku "světlou" a opečené tousty, je to rychlé a lepší než z pytlíku.
Dávám rozpustnou zeleninovou jíšku Knorr a sypu kupovaným smaženým "hráškem". Rychlé