• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hráškový falafel s pečenými batáty
Napište svůj komentář k receptu

Hráškový falafel s pečenými batáty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dozlatova opečené placky ze směsi hrášku a voňavého koření si určitě hned oblíbíte. V kombinaci se sladkými batáty totiž chutnají báječně. Dejte si k nim cizrnový hummus a pokrm s příchutí exotiky bude dokonalý.

Suroviny

4 porce
  • Falafel
    • 120
      g hrách zelený loupaný půlený
    • 350
      g mražený hrášek
    • 1
      hrst koriandr čerstvý, najemno nasekaný
    • 1
      lžička římský kmín
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks batáty
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Hrách rozmixujte v suchém mixéru na jemnou mouku. Přidejte rozmražený hrášek, koriandr, římský kmín, olej, citronovou šťávu, chilli a prolisovaný česnek a ještě krátce promixujte, až bude hrášek rozmixovaný nahrubo. Do směsi vmíchejte škrob, osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Namočenýma rukama tvořte malé placičky asi 1,5 cm silné a opékejte je na rozpáleném grilu nebo pánvi po obou stranách dozlatova. Můžete použít i friťák.
3
Batáty dobře omyjte a nakrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zakapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20 minut.

RADA: 6 tipů, jak připravit batáty

4
Tip: Podávejte s hummusem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Česnek Chilli Citronová šťáva Hrách Koriandr Mražený hrášek Olej Pepř mletý Římský kmín Škrobová moučka Slunečnicový olej Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

111
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
28
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
24
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou
Drůbeží játra v těstíčku…

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Další doporučené recepty:

Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový krém
Hráškový krém
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok (přívarek)
  • Recepty.cz
  • Hráškový falafel s pečenými batáty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact