• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hráškové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Hráškové rizoto

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 41
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškové rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 320
      g rýže
    • 400
      g hrášek
    • 80
      g anglická slanina
    • 100
      g cibule
    • 80
      g máslo
    • 40
      ml olivový olej
    • 1
      hrst petrželka
    • 20
      ml bílé víno - suché
    • 750
      ml vývar drůbeží nebo zeleninový
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g parmazán na posyp

Postup přípravy receptu

1
Hrášek krátce povařte a sceďte. Vývar v hrnci uveďte do varu, stáhněte plamen a nechte mírně vařit. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte polovinu olivového oleje i másla a osmahněte na nich jemně nakrájenou slaninu. Vsypte nakrájenou cibuli a petrželku.
2
Přisypte rýži a za stálého promíchávání ji několik minut pražte, aby se zrníčka stejnoměrně obalila a zatáhla; to je jeden z klíčových kroků ke správné konzistenci.
3
Přilijte víno a za stálého míchání ho nechte odpařit, aby z něj zbylo jen to nejcennější: koncentrované aroma. Do kastrolu teď přilijte naběračku horkého vývaru a všechno dobře promíchejte. Zrnka rýže ho budou pomalu absorbovat a nabobtnávat. Kolem desáté minuty varu už můžete ochutnávat, zda je rýže na skus, tedy vláčná, ale uvnitř pevná.
4
Podle potřeby přilévejte vývar – v takovém množství, aby ho rýže stačila absorbovat. Jakmile dosáhne rizoto správné konzistence, dochuťte ho solí, pepřem, uvařeným hráškem a dochuťte zbylým olivovým olejem a máslem. Bude pak náležitě vláčné a krémové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno - suché Cibule Hrášek Máslo Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Rýže Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Domací houstičky

Domací houstičky

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

29
Domácí pomerančový extrakt
Domácí pomerančový…
22
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
19
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Hrášková sekaná nebo karbanátky
Hrášková sekaná nebo karbanátky
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový krém
Hráškový krém
  • Recepty.cz
  • Hráškové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact