Hrášek v cedníku přelijeme teplou vodou, necháme povolit a okapat. Menší formu na biskupský chlebíček vymažeme polovinou másla a vyložíme plátky šunky tak, aby přečnívala přes okraje formy. Na zbylém másle zesklovatíme jemně pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu, 10 minut podusíme a odstavíme z ohně. V míse rozšleháme vejce, osolíme je, opepříme, přidáme hrášek a vychladlou podušenou hlívu a dobře promícháme.
2
Směs nalijeme do připravené formy a povrch zakryjeme přečnívajícími plátky šunky. Formu zakryjeme alobalem, vložíme do hlubšího plechu naplněného vodou tak, aby sahala do tří čtvrtin výšky formy, a v této vodní lázni pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 160°C. Hotovou terinu opatrně rozbalíme a podáváme nakrájenou na plátky.
3
Místo formy na chlebíček můžeme vyložit šunkou vymazané kávové hrníčky, které naskládáme do kastrolu s vodou, zaklopíme poklicí a pečeme cca 25-30 minut.
4
**Pozn.:** Podávat můžeme například s bramborovou kaší. Výborná je i za studena se salátem a čerstvým pečivem.