• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Napište svůj komentář k receptu

Hrášková terina s hlívou ústřičnou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 8
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 400
      g mražený hrášek
    • 350
      g hlíva ústřičná
    • 8
      ks vepřová šunka velkých plátků

Postup přípravy receptu

1
Hrášek v cedníku přelijeme teplou vodou, necháme povolit a okapat. Menší formu na biskupský chlebíček vymažeme polovinou másla a vyložíme plátky šunky tak, aby přečnívala přes okraje formy. Na zbylém másle zesklovatíme jemně pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu, 10 minut podusíme a odstavíme z ohně. V míse rozšleháme vejce, osolíme je, opepříme, přidáme hrášek a vychladlou podušenou hlívu a dobře promícháme.
2
Směs nalijeme do připravené formy a povrch zakryjeme přečnívajícími plátky šunky. Formu zakryjeme alobalem, vložíme do hlubšího plechu naplněného vodou tak, aby sahala do tří čtvrtin výšky formy, a v této vodní lázni pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 160°C. Hotovou terinu opatrně rozbalíme a podáváme nakrájenou na plátky.
3
Místo formy na chlebíček můžeme vyložit šunkou vymazané kávové hrníčky, které naskládáme do kastrolu s vodou, zaklopíme poklicí a pečeme cca 25-30 minut.
4
**Pozn.:** Podávat můžeme například s bramborovou kaší. Výborná je i za studena se salátem a čerstvým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 16. 5. 2011 17:28

    Dělala jsem jako studené pohoštění a bylo to velmi, velmi, velmi dodré <3 <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Luštěniny
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Z hub Z vajec Luštěniny Ze šunky Z luštěnin Slané Oběd Svačina Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hlíva ústřičná Máslo Mražený hrášek Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Pařížský dort

Pařížský dort

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)
15
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Eva Decastelo (47) v celé kráse: Nahá a odvážná!

Eva Decastelo (47) v celé kráse: Nahá a odvážná!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Hrášková polévka se šunkou
Hrášková polévka se šunkou
Hrášková sekaná nebo karbanátky
Hrášková sekaná nebo karbanátky
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
  • Recepty.cz
  • Hrášková terina s hlívou ústřičnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact