• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hrášková šakšuka
Napište svůj komentář k receptu

Hrášková šakšuka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Šakšuka je oblíbená v mnoha zemích po celém světě. Náklady na přípravu tohoto pokrmu nejsou nikterak vysoké, při nákupu surovin se tak snadno vejdete do 50 Kč. Šakšuku si můžete připravit k snídani, obědu i večeři. Základ šakšuky je velmi jednoduchý, proto si ji můžete obohatit dle své chuti, skvěle se hodí např. balkánský sýr a špenát, jako příloha zase opečené tousty.

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks brokolice
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 200
      g hrášek povolený mražený
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata krájená
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibulky pokrájejte na kolečka, brokolici rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na kousky. V pánvi rozehřejte olej a orestujte bílou část cibulek. Přidejte brokolici a hrášek. Restujte asi 5 minut a poté zalijte rajčaty z plechovky. Osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste dalších 5 minut.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

2
Ve směsi na pánvi udělejte lžící tři důlky a do každého vyklepněte vejce. Opět přiklopte a nechte omáčku bublat, dokud bílky neztuhnou. Podávejte posypané zelenou částí cibulky.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vejce En Cocotte

Vejce En Cocotte

Skotská vejce

Skotská vejce

Anglická tradiční snídaně

Anglická tradiční snídaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hrášek Jarní cibulka Nakládaná loupaná rajčata Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce

Klasická česnečka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Caprese

Caprese

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Klasická česnečka

Poslední sledované recepty

90
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
76
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
52
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
41
Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Amur (ryba) v bylinkovém…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Hrášková polévka se slaninou
Hrášková polévka se slaninou
Hrášková polévka se šunkou
Hrášková polévka se šunkou
Hrášková sekaná nebo karbanátky
Hrášková sekaná nebo karbanátky
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
  • Recepty.cz
  • Hrášková šakšuka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact