Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek, nasekaný česnek a krátce také na másle osmažíme. Pak odebereme cca 50 gramů hrášku stranou, přilijeme vývar a vaříme pod poklicí do změknutí hrášku. Poté vše rozmixujeme a pokud chceme mít polévku jemnou, doporučuji ji ještě přes jemný cedník přecedit a propasírovat.
Slaninu pokrájíme a nasucho nebo na malém množství tuku ji na pánvi osmažíme. Pokud to uděláme před přípravou polévky, použijeme výpek ze slaniny místo části másla.
3
Dle chuti polévku ještě dochutíme solí, pepřem, případně ještě i česnekem, dle potřeby (hustoty) můžeme přilít i vývar, přidáme odebrané kuličky hrášku a vše ještě krátce provaříme. Slaninu do polévky můžeme přisypat buď rovnou před podáváním a nebo s ní polévku zdobíme přímo na talířích.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|17. 12. 2016 20:10
Vynikající :-*
Laura
|26. 10. 2016 16:53
Dojedeno před chvílí a zůstaly jen prázdné talíře :-* :-P doporučuji :-)
Lúca
|2. 6. 2016 10:00
Dělala jsem včera a byla bez chybičky, určitě zase zopakuji! Brzy!
Andrea Pechova
|28. 11. 2015 20:07
Slibila jsem rodince ze ji pristi tyden udelam znovu. Je fakt hodne dobra <3 a neda skoro zadnou praci ;-) .
Jana
|9. 9. 2015 16:36
Je dokonalá. Děkuji za recept.
Honza
|6. 8. 2015 20:01
Může mi někdo vysvětlit proč sem si leta kupoval hrachovku v pytliku když tahle je mnohem lepší jednoduchá jak facka a mám v ní i slaninu co na pytliku jen slibujou?