• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrášek na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Hrášek na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrášek na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks sterilovaný hrášek ve slaném nálevu
    • 2
      lžíce máslo
    • hladká mouka
    • sůl
    • masox kousek
    • 250
      ml smetana
    • 4
      ks buřty
    • olej
    • brambory

Postup přípravy receptu

1
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáním vody vytvoříme bešamel, do kterého vyklopíme celý obsah plechovky hrášku i s nálevem. Přidáme sůl, kousek masoxu - né moc, tak ani né půl kostičky, a povaříme tak 10 min. nakonec přidáme smetanu. Dochucuje se pouze solí. Vznikne jemná omáčka.
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky (klasická příloha) a uvaříme se solí a kmínem. Buřty nakrájíme na silnější kolečka a opečeme dozlatova na oleji. Na talíř dáme uvařené brambory polité hráškovou omáčkou a na vrch poklademe opečenými buřty a malinko sem tam pokapeme vypečenou šťávou z buřtů.
3
Je to velmi dobré a rychlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrášek na smetaně s koprem

Hrášek na smetaně s koprem

Hrášek s mátou

Hrášek s mátou

Pečený (grilovaný) hrášek

Pečený (grilovaný) hrášek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LucieSv | 15. 2. 2018 21:05

    Výborné. Recept přesně sedí

  • Denca | 20. 9. 2014 12:31

    A od kdy jsou ve stave z hrasku konzervanty..? Hrasek v zrnech, pitna voda, jedla sul. Nic vic v tech plechovkach neni. Tez vyvar pouzivam a besamel sice nevznikne ale jde o to pochopit postup ne o odborne vyrazy myslim.

  • Marek K. | 17. 5. 2012 11:12

    Opravdu, ale opravdu nevím, od kdy přilitím vody do jíšky vzniká bešamel...Hrášek dejme tomu, že není čerstvý. Ale místo vody dát mléko, rozhodně ne s nálevem, který je plný konzervantů a masox ? ne, děkuji...Stačí dolít mlékem, nejlépe smetanou a přidat hrášek, omáčku osolit...Bohatě stačí, chuťově masox nechybí a je to bez zbytečné chemie...Já do toho osobně dávám trošku muškátového květu (PS: Muškátový květ je také základ pro bešamel )

  • Irena Klasová | 30. 12. 2008 15:06

    Vyzkoušela jsem včera na večeři a místo hrášku jsem použila kukuřici, hrášek u nás není moc v obllibě (výjimkou je mamka a ségra, já a taťka hrášek nemusíme) a bylo to též výborné, dávám za 1.

  • Ivana Přikrylová | 29. 12. 2008 16:14

    Vařím podobně, jen místo buřtů dávám vejce natvrdo

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Buřty Hladká mouka Máslo Masox Olej Smetana Sterilovaný hrášek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

201
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
102
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
88
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda s…
18
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
18
Slaný koláč z francouzské bagety
Slaný koláč z…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Hrášek na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact