• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hrášek na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Hrášek na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrášek na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks sterilovaný hrášek ve slaném nálevu
    • 2
      lžíce máslo
    • hladká mouka
    • sůl
    • masox kousek
    • 250
      ml smetana
    • 4
      ks buřty
    • olej
    • brambory

Postup přípravy receptu

1
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáním vody vytvoříme bešamel, do kterého vyklopíme celý obsah plechovky hrášku i s nálevem. Přidáme sůl, kousek masoxu - né moc, tak ani né půl kostičky, a povaříme tak 10 min. nakonec přidáme smetanu. Dochucuje se pouze solí. Vznikne jemná omáčka.
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky (klasická příloha) a uvaříme se solí a kmínem. Buřty nakrájíme na silnější kolečka a opečeme dozlatova na oleji. Na talíř dáme uvařené brambory polité hráškovou omáčkou a na vrch poklademe opečenými buřty a malinko sem tam pokapeme vypečenou šťávou z buřtů.
3
Je to velmi dobré a rychlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrášek na smetaně s koprem

Hrášek na smetaně s koprem

Hrášek s mátou

Hrášek s mátou

Pečený (grilovaný) hrášek

Pečený (grilovaný) hrášek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LucieSv | 15. 2. 2018 21:05

    Výborné. Recept přesně sedí

  • Denca | 20. 9. 2014 12:31

    A od kdy jsou ve stave z hrasku konzervanty..? Hrasek v zrnech, pitna voda, jedla sul. Nic vic v tech plechovkach neni. Tez vyvar pouzivam a besamel sice nevznikne ale jde o to pochopit postup ne o odborne vyrazy myslim.

  • Marek K. | 17. 5. 2012 11:12

    Opravdu, ale opravdu nevím, od kdy přilitím vody do jíšky vzniká bešamel...Hrášek dejme tomu, že není čerstvý. Ale místo vody dát mléko, rozhodně ne s nálevem, který je plný konzervantů a masox ? ne, děkuji...Stačí dolít mlékem, nejlépe smetanou a přidat hrášek, omáčku osolit...Bohatě stačí, chuťově masox nechybí a je to bez zbytečné chemie...Já do toho osobně dávám trošku muškátového květu (PS: Muškátový květ je také základ pro bešamel )

  • Irena Klasová | 30. 12. 2008 15:06

    Vyzkoušela jsem včera na večeři a místo hrášku jsem použila kukuřici, hrášek u nás není moc v obllibě (výjimkou je mamka a ségra, já a taťka hrášek nemusíme) a bylo to též výborné, dávám za 1.

  • Ivana Přikrylová | 29. 12. 2008 16:14

    Vařím podobně, jen místo buřtů dávám vejce natvrdo

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Buřty Hladká mouka Máslo Masox Olej Smetana Sterilovaný hrášek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

161
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
84
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
66
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
57
Klasické lečo
Klasické lečo
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Potupný konec! Vondráčková odtajnila důvod

Potupný konec! Vondráčková odtajnila důvod

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sharon »Ozempic« Osbourneová to přehnala: Zhubla 19 kilo! A nedaří se jí přibrat

Sharon »Ozempic« Osbourneová to přehnala: Zhubla 19 kilo! A nedaří se jí přibrat

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Hrášek na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact