• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Hrachové pulmentum naruby, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Hrachové pulmentum naruby, základní recept
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 125
      g žlutý hrách loupaný
    • 70
      g krupice ječná (rozemleté kroupy)
    • 700
      ml voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umlít kroupy ve šrotovníku, nebo je utlouct v hmoždíři. Lze umlít do zásoby. Krupici namočit ve vodě 2,5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem.
2
Hrách namočit sypáním do studené vody na 5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem. Vyprat 2 x, jednou v nové vodě a sbírat pěnu z hladiny. Nasypat do hrnce s 340 ml vroucí osolené vody, přivést k varu, sbírat pěnu z hladiny a vařit 20 minut.
3
Rozmíchat namočenou krupici ve sklenici tenkým držátkem lžíce. Slít vodu přes sítko. Krupici vařit ze studené vody 350 ml, ohřát silným ohřevem, solit po začátku varu. Vařit velmi mírným varem 15 minut (proti připalování). Krupice je dost slepená, bublá již od začátku varu podle intenzity ohřevu. Občas míchat. Konec varu je "jezírko" vody na hladině.
4
Uvařený hrách přesypat do mísy 1-1,2 l na jednu stranu. Na druhou stranu nalít uvařenou krupici. Je možné omastit hrách 1/2 lžící olivového oleje.
5
Poznámka autora receptu: Tento poměr potravin je vhodnější pro vyšší příjem bílkoviny. Lze také kombinovat se zeleným hrachem, zelenou čočkou, fazolemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krupice Sůl Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

34
Sušená vepřová panenka
Sušená vepřová panenka
29
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Jitka Zelenková děsí fanoušky: Ruší koncerty! Na poslední chvíli

Jitka Zelenková děsí fanoušky: Ruší koncerty! Na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Hrachová polévka s klobásou
Hrachová polévka s klobásou
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus),…
Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka
Hrachová, čočková, fazolová se slaninou…
Hrachovka s česnekem
Hrachovka s česnekem
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní…
Hranolky
Hranolky
  • Recepty.cz
  • Hrachové pulmentum naruby, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact