• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 150
      g žlutý hrách
    • 500
      ml voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 150
      g bílý jogurt i bezlaktózový
    • 2
      lžíce pasta tahini s medem

Postup přípravy receptu

1
Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou.
2
Namočený hrách 2x vyprat v nové vodě, sebrat pěnu z hladiny. Nasypat jej do hrnce s 500 ml studené vody, přivést k varu, sbírat pěnu z hladiny. Přidat 1/2 lžičky soli po začátku varu. Vařit mírným varem 20 minut. Po slití vody rozdrtit uvařený hrách šťouchadlem na brambory. Nebo koncem válečku průměru 4 cm. Lze prolisovat lisem na česnek, zdlouhavější postup pro jemnější výsledek.
3
Smíchat s jogurtem, tahini. Dále zjemnit tyčovým mixérem na kucmoch. Podle vzniklé hustoty je možné přidat olivový olej, vodu. Výsledná kaše má být hustší, aby po nabrání byla soudržná. Lze dochutit citronovou šťávou.
4
Poznámka autora receptu Lze jíst lžičkou, nebo kousky žitné placky, chlebem. Řecká fava je s vodou a olivovým olejem. Pravý hummus je s cizrnou, tahini a olejem. Jednotlivé složky je možné kombinovat podle stravitelnosti. Proto je použitý hrách. Může být kokosový jogurt. Lze použít kokosový krém zakysaný místo jogurtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Matar dal khichdi falešný, základní recept

Matar dal khichdi falešný, základní…

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

Campa pa (falešný marcipán), základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Vaření Asie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Pasta tahini Sůl Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Žampionová smaženice
Žampionová smaženice
21
Dýňový kompot
Dýňový kompot
14
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Hrachová polévka s bramborami
Hrachová polévka s bramborami
Hrachová polévka s domácími houstičkami
Hrachová polévka s domácími houstičkami
Hrachová polévka s klobásou
Hrachová polévka s klobásou
Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka
Hrachová, čočková, fazolová se slaninou…
Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Hrachové pulmentum naruby, základní…
Hrachovka s česnekem
Hrachovka s česnekem
  • Recepty.cz
  • Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact