Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme přejít varem. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem, popř. masoxem.
Omlouvám se Kamilo za tu pozdní odpověď.Mouka se uvaří v podstatě už při přípravě jíšky, takže není třeba ji dlouho vařit.Stačí tak 2-5 min.
Kamila
|18. 3. 2008 17:13
Jak dlouho polévku nechat i s jíškou povařit? V postupu se píše, že necháme přejít varem.To znamená, když začne vřít, tak vypnout. A není to málo. Slyšela jsem, že jídlo se zásmažkou se má vařit minimálně 12 minut. V opačném případě je cítit mouka. Jsem začínající kuchařka a chci se vyvarovat chyb. Děkuji za odpověď.
Ivana
|16. 3. 2008 19:35
Ja chvalim tiez, je vyborna, jednoducha. Hrach som ani nerozmixovala, len dlhsie varila. Manzel si velmi pochvaloval.
Jan Kalus
|19. 11. 2007 12:40
Polívka je dobrá,přídávám ještě bobkový list
Mirek
|14. 7. 2007 08:47
No jdu na ní. Vypadá dobře!
Anonym
|28. 6. 2007 13:59
lepsi hrachovku jsem nejedla,je velice jednoducha a chutna-davam za 1