• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrachová polévka s klobásou
Napište svůj komentář k receptu

Hrachová polévka s klobásou

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 80
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrachová polévka s klobásou
Hrachová polévka s klobásou
Hrachová polévka s klobásou
Hrachová polévka s klobásou
Hrachová polévka s klobásou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hrách suchý loupaný
    • cibule
    • hladká mouka
    • slunečnicový olej
    • majoránka
    • česnek
    • sůl
    • 2
      ks klobása

Postup přípravy receptu

1
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme přejít varem. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem, popř. masoxem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrachová kaše s klobásou a kyselou okurkou

Hrachová kaše s klobásou a kyselou…

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krtin | 26. 1. 2017 10:32

    "Svatá pravda" ,nejlepší je zásmažka na sádle, ale může být i na másle.

  • Medvedice | 24. 12. 2014 07:40

    Proc kazdy smazi cibuli na oleji , vzdyt sadlo je o moc lepsi..

  • Jitka | 26. 8. 2014 09:10

    Mužu ji takto udelat i z mraženého hrášku?

  • KaRa | 18. 3. 2014 08:24

    Luxusní!

  • Krkovice | 12. 11. 2013 09:03

    Super...

  • Ráďa | 5. 10. 2013 10:52

    Je skvělá :-* !!!!!

  • ZOEN | 3. 11. 2012 17:31

    Delala jsem poprve polevku z hrachu a byla vynikajici!

  • nelmal | 28. 9. 2012 22:56

    stejná jak dělám, nedávám klobásu ale sušené houby

  • Jarka | 31. 8. 2012 13:41

    výborná polévka :-)

  • neomio | 30. 4. 2012 15:32

    plus dve mrkvičky

  • pippiva
    pippiva | 23. 2. 2011 14:03

    Vyborna! Nakonec jsem polevku jeste zjemnila pridanim sojove smetany,ona je takova nasladla,toz to tu polevecku jeste vypichlo. ;-)

  • alislava | 8. 2. 2011 17:27

    jíška je již tepelně zpracována tím pádem se nemusí vařit v pokrmu kdyby to byla syrová mouka tak musí :D

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 18. 1. 2011 14:14

    Opraveno, díky za upozornění ;-)

  • pippiva
    pippiva | 17. 1. 2011 14:17

    Z ingredienci se ztratil hrach.

  • Petra Petra | 21. 3. 2009 23:26

    je to velmi chutna polevka. doporucuji vsem.

  • Zdena z JM | 25. 3. 2008 09:05

    Omlouvám se Kamilo za tu pozdní odpověď.Mouka se uvaří v podstatě už při přípravě jíšky, takže není třeba ji dlouho vařit.Stačí tak 2-5 min.

  • Kamila | 18. 3. 2008 17:13

    Jak dlouho polévku nechat i s jíškou povařit? V postupu se píše, že necháme přejít varem.To znamená, když začne vřít, tak vypnout. A není to málo. Slyšela jsem, že jídlo se zásmažkou se má vařit minimálně 12 minut. V opačném případě je cítit mouka. Jsem začínající kuchařka a chci se vyvarovat chyb. Děkuji za odpověď.

  • Ivana | 16. 3. 2008 19:35

    Ja chvalim tiez, je vyborna, jednoducha. Hrach som ani nerozmixovala, len dlhsie varila. Manzel si velmi pochvaloval.

  • Jan Kalus | 19. 11. 2007 12:40

    Polívka je dobrá,přídávám ještě bobkový list

  • Mirek | 14. 7. 2007 08:47

    No jdu na ní. Vypadá dobře!

  • Anonym | 28. 6. 2007 13:59

    lepsi hrachovku jsem nejedla,je velice jednoducha a chutna-davam za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Hrášková a hrachová Hrách
Polévky Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hrách Klobása Majoránka Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

142
Knedle v hrnečku
Knedle v hrnečku
71
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
68
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
67
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
58
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Hrachová polévka II.
Hrachová polévka II.
Hrachová polévka s bramborami
Hrachová polévka s bramborami
Hrachová polévka s domácími houstičkami
Hrachová polévka s domácími houstičkami
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka (falešný hummus),…
Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka
Hrachová, čočková, fazolová se slaninou…
Hrachové pulmentum naruby, základní recept
Hrachové pulmentum naruby, základní…
  • Recepty.cz
  • Hrachová polévka s klobásou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact