Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jíškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme.
2
Před podáváním polévku okořeníme pepřem, rozetřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s chlebem, rohlíky nebo s nakrájenou osmaženou žemlí.
Taky muzete pridat na kosticky nakrájený brambor a nakrájený párek(jen pro labuzníky)
Tak tedy dobrou chut! <:-)
Tereza J.
|25. 3. 2008 16:44
Babička má pravdu, sú to vyzrážané bielkoviny:))) Takže nechať tam a nezberať.
Petule B.
|25. 3. 2008 15:10
Holky, damy, zkratka mile kucharky, poradte! Kdyz varim hrach a vznika tam ta pena, ma se odstranovat ci ne? Moje babicka tvrdi ze ne, neb jsou v ni bilkoviny. Moje maminka ji prubezne odebira. A ted si muzu vybrat :o))))
Gabriela
|1. 11. 2007 09:41
Uvařila jsem víc zeleniny a rozmixovanou pak zahustila, takže o maličko zdravější - bez jíšky. Před kořeněním jsem odebrala roční dceři takže jsme si pochutnaly obě. Polévka je vynikající, dávám za jedna.