Zdravím konečně pořádné recept na hrachovku bez masoxu a bez mouky ,místo ty brambory je super dát batáty a nebo dýně Hokkaido. To je opravdu luxusní mňamka :)
Hrachovou kaši jsem nikdy neměla ráda. Dokud jsem ji nezačala vařit podle tohoto receptu. Syrový brambor přihazuji v polovině vaření k hrachu a mixuji pak dohromady s hrachem, moje zjednodušení.
Recept parádní, jen jsem omylem zmáčkla 5 hvězdiček, za mě má 1 !!! O:-)
Nejlepš hrachová kaše kteru jsem za posledních 68 let jedl!Jinak souhlasím že voda z namočeného hrachu se neslívá. :-)
Vynikající recept. Bála jsem se citronu, ale tvrdí tam muziku. Je to tak, jak jste říkala, kdo má rád indickou kuchyni, bude nadšen. Moc děkuji!!!!
Vynikající recept, bála jsem se toho citronu, ale trvdí tam muziku. Je to tak, jak jste řekla, kdo má rád indickou kuchyni, bude nadšen. Moc děkuji za recept. :-)
Vynikající, naprosto dokonalá! Děkuji za inspiraci.
HRACHOVÁ KAŠE - vracím se k receptu nahoře. Chyba v technologii hned na začátku ... Hrách by se měl proprat v několika vodách (teplé, studené, nejlépe pod sítem, příp. přebrat) a nechat namočený jak je uvedeno přes noc. Pak už v žádném případě vodu nevylívat - totiž právě po dobu namáčení se z hrachu uvolňují nejzdravější látky potřebné pro naše tělo. Případné nečistoty jsme již odstranili důkladným mytím před namočením. Přeji dobrou chuť.
Vyzkoušeno opakovaně. Pokud máte rád indická jídla a jejich koření, bude vám chutnat i tato kaše.
Zda se mi kombinace koreni ponekud divoka.. mate nekdo ozkouseno? Jaky byl vysledek?