Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo prolisujeme přes cedník (část můžeme nechat do polévky v celku).
2
Na tuku si orestujeme pokrájenou slaninu (případně i zeleninu), kterou pak zaprášíme moukou, ještě chvilku orestujeme, zalijeme vývarem, dobře promícháme, provaříme, přidáme mleté luštěniny(případně i celé), prolisovaný česnek, majoránku, dochutíme solí a zjemníme smetanou.
3
Hotovou polévku na talířích posypeme osmaženými kousky rohlíku (chleba) na másle.
4
Výborný je i vývar z uzeného masa, smetanu můžeme vynechat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miss.Magic
|10. 11. 2016 19:46
Už jsem zkoušela všechny - hrachovou, čočkovou i fazolovou...Všechny vynikající... <3 Jen dávám víc česneku, majoránky a kořenové zeleniny, není pak třeba používat bujón... ;-) A smetanu nedávám vůbec... 8-)
Rebba
|22. 8. 2015 15:39
Jako poslední mi chybí vyzkoušet fazolovou, ale čočková a hrachová byly bez chyby :-* a nechat trochu celé čočky a hrachu bylo bezva.
Mila Tischer
|8. 5. 2014 08:14
Fakt dobrá! Dělala jsem z uzeného vývaru, dávám za 1!
moje první fazolačka a zrovna přišli rodiče na návštěvu. Nechápali co mají za syna, byla vynikající...
Klárka
|3. 11. 2012 19:18
výborná polévka, ještě musím vyzkoušet tu z čočky a ta snad bude taky dobrá :-P
Blanka
|26. 5. 2012 21:02
Velice miluji tyto polevky. Nejradeji mam kremovou polevku z bilych fazoli. Postup je stejny, az kdyz uvarene fazole vychladnou, tak vse rozmixuji. Vetsinou je varim den do predu.