no ja tam vzdy musim dat trosku mleka jinak me to testo nedrzi a neni pekne hladky a spojeny
zapomnela jsem oddelit bilky, takze vse bylo v teste. testo pak neslo strouhat. tak jsem ho dospod jen naplacala a navrch natrhala. Chutove moc dobry.
Opravdu výborné :-) doporučuji všem ochutnat ;-)
Recept je moc dobrý,doporučuju do jablek přidat ještě 2lžíce medu .A pochopitelně ubrat cukru aby moučník nebyl přeslazený :-)
Recept je výborný, není příliš sladký ale ani málo. Jako teplý a čerstvý chutná moc a určitě budu dělat. Udělala jsem na velký brutvan a bylo toho i dospod tak akorát i dobře se propeklo. Výýýborný. <:-)
Moje babička do jablek přidává ještě trochu pudinkového prášku,aby až jablka pustí šťávu,nebylo těsto rozčochtané ;-)
Fakt super recept! Obrovská mňamka. ;)
Vynikající, chutnalo celé rodině :)
jsou vyborne a kdyz bylo testo poradne studene tak se dobre strouhalo, jinak by to vubec neslo
jsou vyborne a kdyz bylo testo poradne studene tak se dobre strouhalo, jinak by to vubec neslo
moc dobre jednoduche a syte :-[ :-[ :-[
moc dobre jednoduche a syte :-[ :-[ :-[
Tak jsem je dneska upekla a musím říct že jsou vynikající....přímo skvělé.Jen jsem tam místo jablek dala hrušky :-) máme jich moc.Tak že u mě za 1
Tenhle koláč je fakt úžasný - jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně dobrý....., babička taky dává rozinky v rumu, prý pro pevnější zdravíčko :-D , ale pro děti samozřejmě bez nich - byl hned pryč ještě teplý. Příště musím udělat 2 plechy.
přidávám do jablek i trochu rozinek. a když jsou ještě namočené v rumu.. dobrota! ale koláč je "k sežrání" i bez nich:)
Naprosto mňamózní, dala jsem do těsta jen 50g cukru, do bílků taky 50g cukru a do jablek 1 cukr vanilkový a bylo to sladké tak akorát.Bílek šlehejte nejprve se špetkou soli (či špetkou cukru) do tuha, pak přisypte cukr a šlehejte až bude lesklý a ještě tužší. Dávám 1* a moc chválím. Dokonce odsouvá můj dosud nejoblíbenější moučník jablkovec na 2. místo.
Řezy byly výborné. Do sněhu jsem nedávala žádný cukr, jenom do jablek jeden vanilkový a jeden skořicový a bylo to akorát. Myslím, že jinak to musí být strašně sladké.
Velmi chutny zakusok. Pod jablka som dala nasekane orechy, ale aj bez nich by bol vynikajuci. Nabuduce by som do jablk pridala trosku Solamylu, aby sa stavou nenasiaklo spodne cesto.
Chtěli jsme obměnu - Do těsta jsem rozmíchala 2 lžíce kakaa a náplň jsem dala tvarohovou, postrouhala zbytkem hnědého těsta :-)) Sníh jsem nedávala, bílky jsem upotřebila jinde
Tento recept dělám již několik let, je skvělý! Přisypávám však do sněhu cca třetinu balíčku pudinku. I do jiného sněhu na jinou buchtu.Někdyvanilkový, někdy ananasový, karamelový. Ten sníh po upečení se tváří jako pusinky. A v létě, když je dostatek ovoce, dávám jakékoliv ovoce, se vším to je príma a pokaždé je to jiné.
pro lili los: puding v prášku . do tvarohové směsi se přimýchá vanilkový puding v prášku.
trapas větší fotky by nebyla?mohlo by to tu bejt teda přehlednější !:(:(:((:(:(:(:(:( dost se v tom nevyznám;);););););)
Je skvělý! Nejlepší k horkému kafíčku na odpoledne bo k horkému kakau k nedělní snídani! Děti na svačinu se přímo oblizují:)
Tento recept peču už řadu let. Jedna rada, aby byl sníh pevný: šlehejte ho ve vodní páře, tzn. že si dám na sporák větší kastrol s vodou, do něj vložím menší tak aby byl nad vodou, do něj vliju bílky s cukrem a šlehám el. šlehačem při varu vody. Sníh je velmi pevný, je vpodstatě uvařený a nikdy neklesne.
Tak jsem zrovna dopekla,a je to opravdu dobrota.Jen se mi to trošku hůř krájí,ale to nevadí.Dávám 1!!!!!!
Upekla jsem v sobotu, místo jablek jsem dala vanilkový pudink (manžel nejí pečená jablka) a bylo to moc dobré.
Super recept, rodina si mlaskala.
Výborné!!všem nám moc chutnalo!!!
Už jsem to udělala a všichni se jenom olizovali. Vážně skvělé. Zase se mi zbíhají sliny, když vydím tu fotku :-)
V prášku, aby náplň lépe ztuhla.
potrebuji pomoc!delam stejny řez jen s tvarohovou naplni a tam prijde vanilkovy puding ale nevim jaky v prasku nebo udelany?prijde tam jesce 750 tvaroh,300d ml.cukr 3 zloutky,vanilk.cukr a snih ze 4bilku.dekuju
Je to moc dobré, dávám jedničku. (Několikrát upečeno a rychle snězeno - nestačí to uležet:))
zkusila jsem to s hruškama, bylo to super!!
Já mám tento recept už několik let, dostala jsem ho od kamarádky. Když nemám ořech, ta použiju strouhaný kokos.
Tohle dělá moje mamča taky s jablkama , ale jedla sem to i s borůvkama a to bylo možná ještě lepší. Moc dobrá buchtička mňam mňam...
Protože mám na zahradě hodně rybízu, používám jej místo jablek, ale bez skořice a ořechů. Je to výborné. Někdy nanesu na povrch čokoládovou polevu a to už je skoro zákusek.
tento recept peču taky hodně dlouho je rychlý a dobrý. Jen základní spodní vrstu vyválím nebo upatlám rukou. Dávám ořechy i kokos podle toho co zrovna mám. Taky dávám na polovinu polohrubou mouku.
já zkusím recept na svoje narozeniny pak napíšu
Peču řezy podle tohoto receptuauž už delší dobu. Moc nám chutnají a vždycky se povedou.
Milé kuchařky,recept je dobrý,já jsem vyzkoušela místo jablek tvaroh s rozinkami a ořechy a chutná skvěle
Tyhle řezy peču často, říkám jim strouhané. Jsou celkem levné a jednoduché. Dávám 1
Je to výborný koláč, dělám ho už dlouho. Někdy přidávám místo ořechů trochu kokosu pro obměnu. Výborné :-)
Nejprve vyšlehejte bílky se špetkou soli, bude z toho krásně tuhá hmota a teprve pak přidejte cukr a šlehejte už jen zvolna. S ním už to není klasický tuhý sníh, ale mazlavá hnota, kterou nanesete na jablka.
super recept, priste to dam tu spodni vrstvu mensi a mozna i voce jablekjen mi prosim jeste poradte, jak vyslehat ty bilky do tuhe peny, zkousela jsem to rucnim slehacem i robotem, ale tuhe to nebylo, mozna jsem tam dala moc cukru ci soli??? doma jsme to driv slehali samotne rucne v takove nadobe s pistem a slo to vzdy...
Tyto řezy peču už několik let,ale podle mě je rychlejší rukou těsto vymačkat na vymazaný plech než strouhat.
Také jsem pekla v sobotu, vršek jsem měla už krásně zlatý, tak jsem vypla troubu, ale po nakrájení byl spodek ještě nedopečený, šupla jsem to zpátky jen na spodní pečení, jak jsem byla naštvaná, tak jsem ani neochutnala, ale v neděli už byly řezy super rozležené, moc dobré, s tím strouháním je to rychlovka. Taky jsem dala rovnou skořicový cukr a nasekané ořechy. Dávám 1!!
A já dávám také 1,dala jsem skořici,ořechy a pokapala hojně rumem,vynikající!
V sobotu jsem je tedy upekla a je to pravda, že čím jsou starší, tím jsou lepší. Už druhý den byly daleko lepší a už tam je jenom kousíček - a je to nebe v hubě !! Moc se mi líbí to strouhání těsta, příště dám o trošku méně mouky - bude stačit jenom 40 dkg, aby ta spodní vrstva nebyla moc vysoká. Nastrouhala jablka, posypala skořicovým cukrem a strouhanými ořechy a další suroviny. Brzičko budu opakovat, je to moc dobré !!!
Dávám 1***** pekla jsem v sobotu dopoledne a v neděli už nebylo :-) opravdu výborné, dala jsem hodně jablek, takže krásně šťavnaté. jen cukry jsem nemíchala, prostě jsem jablka posypala nejdříve skořicí a pak vanilkovým cukrem :-) díky za recept :-)
Mile kucharinky,presne tak to bylo.Puvodne se opravdu spodni testo melo vyvalet,ale bylo to zdlouhave,pracne,trhalo se to,lepilo na valecek atd.Pak jsem si vzpomnela,ze mam recept na jine rezy,kde se obe testa strouhaji,vyzkousela jsem to i na teto "Buchticce jablickovce" a povedlo se:o)Takze:valecek do kose a struhadlo do ruky!!!;o)
Mám stejné zkušenosti jako květka. Řezy jsou moc dobré, ale problém byl s vyvalováním spodní placky, lepila se a trhala. Teď jsem podle rady těsto nastrouhala a je po problému. My máme rádi ořechy jenom pomačkané ("podrcené") v ruce. Jsou to velké kusy a v moučníku nám takto chutnají. Omylem se ze mne stal 2.11.2007 Anonym - komentář jsem odeslala dříve, než jsem zadala jméno. Úmysl to nebyl. :-)))
Nesouhlasím s anonymem, řezy dělám již mnoho let a tahle vychytávka se strouháním i dolní placky je super pomoc, protože se při vyvalování opravdu trhá, lepí na váleček a tak jsem místo vyválení celé placky záplatovala. Dík za typ.
Nejjednodušší je těsto vyválet už na pečícím papíře a s ním potom přenést na plech. Je to mnohem rychlejší, než strouhat. Navíc, dá se i vymačkat rukou v krajích a upravit do požadovaného tvaru.
Vyzkoušeno. Mám stejný recept pouze s tím rozdílem, že se spodní placka vyvalovala a měla jsem trochu problém s tím, že se mi často trhala. Ten nápad s nastrouháním je bezva. Dávám za 1. :-)
Rovněž mohu doporučit, dělám takto už dlouho, řezy jsou vynikající.
Znám tento recept dlouho a mohu vřele doporučit, je fakt moc dobrý, dělám ho často. Vyzkoušejte.
No, díky tomuto komentáři pí. Kovářové je prostě MUSÍM vyzkoušet už tento víkend. Nemůžu si pomoct.....
Jedla jsem řezy přímo od autorky a jsou neskutečně dobré :-) Čím déle je necháte uležet, tím jsou lepší...
Velice sympatický recept, ukládám a brzy zkusím. díky za něj :o)