Z uvedených přísad vypracujeme těsto a rozdělíme na poloviny.
2
Z každé vyválíme placku o velikosti plechu na pečení. Jednu položíme na plech, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna pečeme.
3
Příprava náplně: jablka oloupeme a rozkrájíme na kostky nebo plátky, smícháme s pudinkovým práškem a cukrem.
4
Tipy: Cukr se dá snadno nahradit sladidlem, můžete tak potěšit své blízké - diabetiky! A pro vaše netrpělivé blízké: koláč se dá konzumovat i teplý, nejlépe s kopečkem zmrzliny a trochou šlehačky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana
|12. 10. 2016 21:50
Cukru v dia receptu, à tolik. Chyba
Ivana
|12. 10. 2016 21:32
To je dia recept???? S tolik lice mi cukru. Velka chyba.
Naďa Lhotaková
|27. 5. 2006 16:20
Tento recept znám jen do náplně přidávám ořechy,z bílků sníh,kakao,skořici.
Tomáš Dimmer
|29. 1. 2006 13:08
My jsme ho vyzkoušeli a víme, že jsme ho rozhodně nedělali naposled. Byl vynikající! Recept jsme přesně dodrželi, tak by to vlastně i mělo být, když chceme něco hodnotit.
Di
|3. 6. 2005 18:16
Tenhle koláč dělávám, jen vršek nepotírám vejcem, ale propíchám ho vidličkou. Dlouho vydrží vláčný a je skvělý na cesty. Hraběnčiny řezy jsou ale něco jiného.