• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co sladkého upéct na víkend? Vsaďte na tradiční moučník v podobě hraběnčiných řezů. Podle receptu časopisu F.O.O.D. si na nich dozajista pochutná celá rodina.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 450
      g mouka polohrubá
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g cukr krupice
    • 200
      g máslo změklé
    • 800
      g jablka
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      hrst vlašské ořechy
    • 150
      g cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby se spojily, a poté rukama vypracujte těsto. Pracujte rychle a těsto nijak zvlášť nehněťte. Jakmile budete mít kompaktní, hladké, lehce drolivé těsto, udělejte z něj kouli, zabalte ji do fólie a uložte na hodinu do ledničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Jablka oloupejte, nastrouhejte nahrubo a promíchejte se skořicí a nasekanými ořechy. Z bílků vyšlehejte sníh, přisypte moučkový cukr a ušlehejte pevnou hmotu.

RADA: Šlehání sněhu

3
Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozkrojte na třetiny, dvě třetiny nastrouhejte nahrubo na plech. Na těsto rozprostřete jablkovou směs, na ni rozetřete sníh a navrch nastrouhejte zbytek těsta. Plech dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut, povrch koláče by měl zrůžovět. Nechte ho vychladnout a pak krájejte na řezy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Jablečný závin s kardamomem a vlašskými ořechy

Jablečný závin s kardamomem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jablka Máslo Mouka Prášek do pečiva Skořice Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Salát z okurek

Salát z okurek

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

45
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
21
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
14
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
14
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Expert o kauze chlípného prince Andrewa: Smutek krále, vztek prince Williama!

Expert o kauze chlípného prince Andrewa: Smutek krále, vztek prince Williama!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hradecké koule
Hradecké koule
Hradecké kyselo
Hradecké kyselo
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact