Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout.
2
Na těsto namažeme tvarohovou náplň, na ni dáme vrstvu nastrouhaných jablek, která můžeme posypat skořicí, rozinkami, nahrubo nasekanými oříšky, na to rovnoměrně rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a cukru.
3
Úplně navrch nastrouháme na hrubém struhadle 1/3 těsta z lednice a pečeme.
Te naplne musi byt vic aspon o dvakrat tolik. jinak vyborny rez.
Katarína
|25. 11. 2007 08:24
Výborný koláč! Ale do cesta som musela pridať 1 žĺtok, nechcelo sa mi spojiť a použila som 2 tvarohy a podstatne viac jabĺk. Moji hostia boli nadšení!
Slávka Loderová
|11. 7. 2007 14:55
Paní Komůrková, vrelá vdaka za vynikajúci koláčik. Piekla som ho už asi 5x a chystám sa znova. Ked nemám zrovna jablká, dám iné ovocie, ale vačšinou sa držím originálu. Ešte raz dakujem.
Tinuška
|5. 7. 2007 23:21
Jsem začátečník,takže jsem si přečetla všechny recepty pod názvem "hreběnčiny řezy apod." a pak si z každého vzalo to nejlepší.A protože je znám od kámarádky tak jsem věděla,že musím udělat hned ze dvou dávek dva plechy.Cukru jsem samozřejmě dala jen 100g a těsto mi také nešlo spojit,tak jsem dala navíc asi tři lžíce mléka a bylo to!Nesnáším válení,takže ztuhhnout do lednice a pak nastrouhat na plech.Do vrchního dílu jsem přisipala kakao kvůli barvy.Dala jsem tvaroh s rozinkami a rumem a meruňky z kompotu.Jen se mi neudělal vůbec sníh,ikdyž jsem tam dala špetku soli.Asi prý proto,že jsem je šlehala el.šlehačem.Na chuti to ale nebylo vůbec poznat!!! Nejlepší koláč na světě!!!! 1+++
Hana Rožníčková
|1. 12. 2006 12:04
Já těsto zpracovávám na vále.
Anonym
|1. 12. 2006 11:35
dobrý den, chtěla bych dneska zkusit poprvé nějakou buchtu pro maminku ke svátku. chtěla bych se zeptat, zda se suroviny na těsto smíchají jen v ruce nebo ve velkém šlehači. děkuji za odpověď
růžička
|17. 11. 2006 12:49
je to mooooooooc dobré
Marie Dadajová
|17. 5. 2006 16:51
je to super moučníkKombinace jablek a tvarohu je úžasná.když se tam dají rozinky vrumu nemá to chybu.Dávám 1 se třemi hvězdičkami.
Marcela
|1. 3. 2006 10:09
Opravdu výborné, trošku práce se vyplatí. Použila jsem vyšší pekáček a do náplně dva tvarohy a přidala vanilkový pudink. Povedlo se.
Alena H.
|20. 2. 2006 08:23
Vynikající řezy - všem nám moc chutnaly.
Pavlína Svitáková
|16. 2. 2006 08:04
Jsou to výtečné řezy !! Dávám 1.
Martina S.
|10. 2. 2006 15:21
Hraběnčiny řezy jsou v naší rodině oblíbené, tento recept nás nadchl úplně nejvíc. Příště zkusím jako Jarka s dvěma tvarohy a s více jablky. Moc dobré.
ladislava leonovicova
|31. 1. 2006 13:36
moc dobry moučnik.
Jana Tichá
|18. 9. 2005 19:23
Moc dobré! Budu muset péci častěji. Dala jsem pro jistotu méně jablek, ale příště nebudu šetřit. Dávám jedničku.
Lenka
|16. 9. 2005 20:22
po těhle Hraběnčiných řezech se může celá moje rodina utlouct. Nevydrží do druhého dne. Už jsem vyzkoušela mnoho různých receptů, ale tenhle jednoznačně vede. Vřele doporučuji!
Jarka
|9. 11. 2004 06:39
výborná buchta,dala jsem ale 2 tvarohy a jablek cca 12 ks,rozinky přelila vřelou vodou a pak namočila do rumu