• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčiny řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 39
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň 1
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
  • Náplň 2
    • 2
      ks jablka
    • rozinky
    • oříšky
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout.
2
Na těsto namažeme tvarohovou náplň, na ni dáme vrstvu nastrouhaných jablek, která můžeme posypat skořicí, rozinkami, nahrubo nasekanými oříšky, na to rovnoměrně rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a cukru.
3
Úplně navrch nastrouháme na hrubém struhadle 1/3 těsta z lednice a pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi cz | 8. 11. 2017 06:12

    Te naplne musi byt vic aspon o dvakrat tolik. jinak vyborny rez.

  • Katarína | 25. 11. 2007 08:24

    Výborný koláč! Ale do cesta som musela pridať 1 žĺtok, nechcelo sa mi spojiť a použila som 2 tvarohy a podstatne viac jabĺk. Moji hostia boli nadšení!

  • Slávka Loderová | 11. 7. 2007 14:55

    Paní Komůrková, vrelá vdaka za vynikajúci koláčik. Piekla som ho už asi 5x a chystám sa znova. Ked nemám zrovna jablká, dám iné ovocie, ale vačšinou sa držím originálu. Ešte raz dakujem.

  • Tinuška | 5. 7. 2007 23:21

    Jsem začátečník,takže jsem si přečetla všechny recepty pod názvem "hreběnčiny řezy apod." a pak si z každého vzalo to nejlepší.A protože je znám od kámarádky tak jsem věděla,že musím udělat hned ze dvou dávek dva plechy.Cukru jsem samozřejmě dala jen 100g a těsto mi také nešlo spojit,tak jsem dala navíc asi tři lžíce mléka a bylo to!Nesnáším válení,takže ztuhhnout do lednice a pak nastrouhat na plech.Do vrchního dílu jsem přisipala kakao kvůli barvy.Dala jsem tvaroh s rozinkami a rumem a meruňky z kompotu.Jen se mi neudělal vůbec sníh,ikdyž jsem tam dala špetku soli.Asi prý proto,že jsem je šlehala el.šlehačem.Na chuti to ale nebylo vůbec poznat!!! Nejlepší koláč na světě!!!! 1+++

  • Hana Rožníčková | 1. 12. 2006 12:04

    Já těsto zpracovávám na vále.

  • Anonym | 1. 12. 2006 11:35

    dobrý den, chtěla bych dneska zkusit poprvé nějakou buchtu pro maminku ke svátku. chtěla bych se zeptat, zda se suroviny na těsto smíchají jen v ruce nebo ve velkém šlehači. děkuji za odpověď

  • růžička | 17. 11. 2006 12:49

    je to mooooooooc dobré

  • Marie Dadajová | 17. 5. 2006 16:51

    je to super moučníkKombinace jablek a tvarohu je úžasná.když se tam dají rozinky vrumu nemá to chybu.Dávám 1 se třemi hvězdičkami.

  • Marcela | 1. 3. 2006 10:09

    Opravdu výborné, trošku práce se vyplatí. Použila jsem vyšší pekáček a do náplně dva tvarohy a přidala vanilkový pudink. Povedlo se.

  • Alena H. | 20. 2. 2006 08:23

    Vynikající řezy - všem nám moc chutnaly.

  • Pavlína Svitáková | 16. 2. 2006 08:04

    Jsou to výtečné řezy !! Dávám 1.

  • Martina S. | 10. 2. 2006 15:21

    Hraběnčiny řezy jsou v naší rodině oblíbené, tento recept nás nadchl úplně nejvíc. Příště zkusím jako Jarka s dvěma tvarohy a s více jablky. Moc dobré.

  • ladislava leonovicova | 31. 1. 2006 13:36

    moc dobry moučnik.

  • Jana Tichá | 18. 9. 2005 19:23

    Moc dobré! Budu muset péci častěji. Dala jsem pro jistotu méně jablek, ale příště nebudu šetřit. Dávám jedničku.

  • Lenka | 16. 9. 2005 20:22

    po těhle Hraběnčiných řezech se může celá moje rodina utlouct. Nevydrží do druhého dne. Už jsem vyzkoušela mnoho různých receptů, ale tenhle jednoznačně vede. Vřele doporučuji!

  • Jarka | 9. 11. 2004 06:39

    výborná buchta,dala jsem ale 2 tvarohy a jablek cca 12 ks,rozinky přelila vřelou vodou a pak namočila do rumu

  • Anonym | 10. 9. 2004 11:34

    Výsledek stál za tu práci.

  • Anonym | 9. 7. 2004 13:08

    Je to opravdu moc dobré,ale jablek jsem dala víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Moučkový cukr Oříšky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"

Ananasovo-kokosová roláda "Piña…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

60
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší…
27
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact