• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčiny řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 39
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň 1
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
  • Náplň 2
    • 2
      ks jablka
    • rozinky
    • oříšky
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout.
2
Na těsto namažeme tvarohovou náplň, na ni dáme vrstvu nastrouhaných jablek, která můžeme posypat skořicí, rozinkami, nahrubo nasekanými oříšky, na to rovnoměrně rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a cukru.
3
Úplně navrch nastrouháme na hrubém struhadle 1/3 těsta z lednice a pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi cz | 8. 11. 2017 06:12

    Te naplne musi byt vic aspon o dvakrat tolik. jinak vyborny rez.

  • Katarína | 25. 11. 2007 08:24

    Výborný koláč! Ale do cesta som musela pridať 1 žĺtok, nechcelo sa mi spojiť a použila som 2 tvarohy a podstatne viac jabĺk. Moji hostia boli nadšení!

  • Slávka Loderová | 11. 7. 2007 14:55

    Paní Komůrková, vrelá vdaka za vynikajúci koláčik. Piekla som ho už asi 5x a chystám sa znova. Ked nemám zrovna jablká, dám iné ovocie, ale vačšinou sa držím originálu. Ešte raz dakujem.

  • Tinuška | 5. 7. 2007 23:21

    Jsem začátečník,takže jsem si přečetla všechny recepty pod názvem "hreběnčiny řezy apod." a pak si z každého vzalo to nejlepší.A protože je znám od kámarádky tak jsem věděla,že musím udělat hned ze dvou dávek dva plechy.Cukru jsem samozřejmě dala jen 100g a těsto mi také nešlo spojit,tak jsem dala navíc asi tři lžíce mléka a bylo to!Nesnáším válení,takže ztuhhnout do lednice a pak nastrouhat na plech.Do vrchního dílu jsem přisipala kakao kvůli barvy.Dala jsem tvaroh s rozinkami a rumem a meruňky z kompotu.Jen se mi neudělal vůbec sníh,ikdyž jsem tam dala špetku soli.Asi prý proto,že jsem je šlehala el.šlehačem.Na chuti to ale nebylo vůbec poznat!!! Nejlepší koláč na světě!!!! 1+++

  • Hana Rožníčková | 1. 12. 2006 12:04

    Já těsto zpracovávám na vále.

  • Anonym | 1. 12. 2006 11:35

    dobrý den, chtěla bych dneska zkusit poprvé nějakou buchtu pro maminku ke svátku. chtěla bych se zeptat, zda se suroviny na těsto smíchají jen v ruce nebo ve velkém šlehači. děkuji za odpověď

  • růžička | 17. 11. 2006 12:49

    je to mooooooooc dobré

  • Marie Dadajová | 17. 5. 2006 16:51

    je to super moučníkKombinace jablek a tvarohu je úžasná.když se tam dají rozinky vrumu nemá to chybu.Dávám 1 se třemi hvězdičkami.

  • Marcela | 1. 3. 2006 10:09

    Opravdu výborné, trošku práce se vyplatí. Použila jsem vyšší pekáček a do náplně dva tvarohy a přidala vanilkový pudink. Povedlo se.

  • Alena H. | 20. 2. 2006 08:23

    Vynikající řezy - všem nám moc chutnaly.

  • Pavlína Svitáková | 16. 2. 2006 08:04

    Jsou to výtečné řezy !! Dávám 1.

  • Martina S. | 10. 2. 2006 15:21

    Hraběnčiny řezy jsou v naší rodině oblíbené, tento recept nás nadchl úplně nejvíc. Příště zkusím jako Jarka s dvěma tvarohy a s více jablky. Moc dobré.

  • ladislava leonovicova | 31. 1. 2006 13:36

    moc dobry moučnik.

  • Jana Tichá | 18. 9. 2005 19:23

    Moc dobré! Budu muset péci častěji. Dala jsem pro jistotu méně jablek, ale příště nebudu šetřit. Dávám jedničku.

  • Lenka | 16. 9. 2005 20:22

    po těhle Hraběnčiných řezech se může celá moje rodina utlouct. Nevydrží do druhého dne. Už jsem vyzkoušela mnoho různých receptů, ale tenhle jednoznačně vede. Vřele doporučuji!

  • Jarka | 9. 11. 2004 06:39

    výborná buchta,dala jsem ale 2 tvarohy a jablek cca 12 ks,rozinky přelila vřelou vodou a pak namočila do rumu

  • Anonym | 10. 9. 2004 11:34

    Výsledek stál za tu práci.

  • Anonym | 9. 7. 2004 13:08

    Je to opravdu moc dobré,ale jablek jsem dala víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Moučkový cukr Oříšky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
18
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact