• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčiny řezy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato česká klasika v podobě nadýchaných jablečných řezů s bílkovým sněhem patří po právu k velmi oblíbeným moučníkům. Nechybí v nich nasekané ořechy ani voňavá skořice. Když se do řezu zakousnete, budete se cítit jako na zámku.

Suroviny

10 porce
    • 4
      ks vejce
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 300
      g cukr krupice
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g máslo
    • 1
      kg jablka
    • 1
      hrst mleté vlašské ořechy
    • 3
      lžička skořice - mletá
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Oddělte bílky od žloutků. Mouku smíchejte s polovinou cukru a práškem do pečiva, přidejte žloutky a pokrájené studené máslo. Rukama rychle vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte alespoň na hodinu do ledničky.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Oddělte asi 2/3 těsta a na struhadle ho nahrubo nastrouhejte na plech vyložený pečícím papírem. Jablka umyjte a nahrubo je nastrouhejte na těsto. Posypte skořicí a nasekanými ořechy.
3
Z bílků ušlehejte polotuhý sníh, přidejte zbylý cukr a šlehejte dotuha. Sníh rozetřete na jablka a na něj nastrouhejte zbylé těsto.
4
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 45 minut. Nechte vychladnout a krájejte na čtverce. Před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak upéct domácí čokoládové sušenky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Koláč Cholera

Koláč Cholera

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD Narozeniny a párty Piknik
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé

Zapečené filé

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
25
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
23
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Hovězí zázvorový guláš
Hovězí zázvorový guláš
Hraběnčin rebarborový koláč
Hraběnčin rebarborový koláč
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact