• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      g cukr
    • 1
      ks hera
    • 4
      vejce
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka
    • vlašské ořechy
    • rozinky a skořice

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a poloviny prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme se v chladničce ztuhnout, aby se dalo strouhat.
2
Zbylé 2/3 těsta rozprostřeme na vymaštěný plech, těsto posypeme nastrouhanými jablky, posypeme ořechy a rozinkami, posypeme skořicí.
3
Z bílků ušleháme sníh a do něj zamícháme 160 g cukru a namažeme na jablíčka a zasypeme postrouhaným těstem s lednice. Pečeme do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Slaný štrůdl - 4 varianty

Slaný štrůdl - 4 varianty

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 8. 9. 2008 21:29

    Pan Otakar, ja som tiež podobne ako Vy myslela, že nemám správnu stránku, ale keď som sa lepšie prizrela, našla som v riadku kde je česká vlajka heslo RECEPTY a môžete si vybrať.

  • Otakar Novák | 8. 9. 2008 20:48

    Jestli někdo najdete mezi tím dětským oblečením v minibazaru nějaký recept tak dejte vědět

  • karel paty | 8. 9. 2008 19:28

    Paní Di je mi líto, že vás rozladila moje poukázka na jiný program plný dobrých receptů. To je škoda. Naše babičky nenazývaly všechny moučníky štrůdlem, snad calta, caletka, placka, buchta. Štrůdl bylo vždy jen zavinuté těsto naplněné ovoce, ořechy, mákem a pod.A název jídla srnčí svíčková, z toho názvu mám kopřivku i když to nevylučuje, že jídlo je dobré, ale nebude lepší, když tu bude mnohokrát publikované.

  • Di - | 8. 9. 2008 17:00

    Uvařit dobrou svíčkovou - třeba ze srnčího - nebo upéct dobrý hraběnčin štrůdl (naše babičky říkaly štrůdl skoro každé placce s jablky) trochu kuchařského umění vyžaduje. Takže to majstrštyk tak trochu je. Ten despekt tu není na místě. Vím, že tady jsou stovky receptů obyčejných a opakujících se, ale mezi nimi najdete spousty a spousty velmi dobrých a originálních jídel. Ale každý ať si chodí tam, kde se mu líbí.

  • karel paty | 7. 9. 2008 09:25

    Mrkl jsem se na zde doporučované recepty na www.mimibazar.cz a rozhodně to budu dělat mnohem častěji, je tam fůůůůůůůra neotřelých receptů a opravdu, ale opravdu jsem zatím nenašel recept ala hraběnčin štrůdl nebo, že by řezy ? ani srnčí svíčkovou a podobné majstrštyky. Doporučuji vřele

  • Radka Křížová | 6. 9. 2008 10:27

    dnes jsem dělala s tvarohem a borůvkama a vypadá skvěle,dobrý je i s tvarohem a čerstýma jahodama,ale nejvíc se u nás stejně drží klasika v podobě jablek se skořicí,rozinkami a ořechy. cukr do sněhu dávám od oka a zatím se vždycky povedlo. dodávám,že i já to mám už dlouho vystřižené z nějakého časopisu pod názvem jablečný štrůdl,i když u nás se tomu říká řezy

  • Jana Susčíková | 12. 3. 2008 14:59

    Tyto hraběnčiny řezy jsou výborné i s nádivkou ze dvou tvarohů (1/3 těsta se může dát pro urychlení tuhnutí do mrazáku). Recept jsem si vystřihla z nějakého časopisu už před léty a je tam opravdu název Hraběnčin závin. Je to spíše zákusek, dělám polovinu s tvarohem a polovinu s jablky, abych všem vyhověla.

  • Hančí | 12. 1. 2008 18:33

    Já to znám pod názvem Hraběnčiny řezy

  • Rafael | 5. 11. 2005 12:36

    Při zpracování těsta je dobré postupně přilít cca. 1/2 dcl vlažné vody čímž se těsto o hodně lépe vypracovává je vláčnější. Také jsem těsto ochutil trochou nastrouhané limetkové kůry. Na rozměr pečícího plechu jsem si vystřihl pečící papír a na něm těsto vyválel a šoupl na plech. Není třeba další vymašťování plechu. Jinak je recept super.

  • Jirka | 7. 12. 2004 18:17

    Koláč je opravdu dobrý,ale je tam moc cukru.Dal jsem méně do sněhu.

  • Iris | 18. 9. 2004 19:39

    Znám jej ještě pod názvemm Hraběnčin závin - taky nevim proč, když se nemá nic zavinovat. Nicméně je opravdu úúúžasně dobrý!

  • Luisa | 25. 8. 2004 01:11

    Milý pane Karle,nepletu si pojmy,jen jsem se hrdě držela názvu jak mi byl podán,této úžasné záležitosti.Více méně se ke mne taky takhle dostal omylem,kdy mi manžel s náručím jablek sdělil,že by rád štrůdl a já v mražáku nenalezla listové těsto,začala listovat v receptech....a hle štrůdl....a až s těstem na vále zjistila,že není co stáčet...výsledek....úžasný...byť kapánek pracný...a už ti holomci nic jiného nechtějí...Luisa

  • bohumila lokajova | 21. 8. 2004 11:53

    Tento moučnímk znám pod názvem Královský koláč, je opravdu výborný

  • Karel Hradecký | 19. 8. 2004 19:42

    Autorka paní Luisa si plete pojmy, štrůdl je něco jiného. Toto je koláč-moučník, musím říci že vynikající chuti

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Štrůdly
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jablka Prášek do pečiva Rozinky Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Guacamole

Guacamole

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

49
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
36
Dort Malaga
Dort Malaga
30
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
28
Dort babičky Kupcové
Dort babičky Kupcové
25
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 21. 10. 2025: Kdo se dostane do centra pozornosti a kdo bude čelit nečekaným překvapením?

Denní horoskop na úterý 21. 10. 2025: Kdo se dostane do centra pozornosti a kdo bude čelit nečekaným překvapením?

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zuzana Belohorcová (49) exkluzivně: Zpověď o konci pekla! O manželství s podnikatelem Hájkem

Zuzana Belohorcová (49) exkluzivně: Zpověď o konci pekla! O manželství s podnikatelem Hájkem

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Hraběnčin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact