• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      g cukr
    • 1
      ks hera
    • 4
      vejce
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka
    • vlašské ořechy
    • rozinky a skořice

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a poloviny prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme se v chladničce ztuhnout, aby se dalo strouhat.
2
Zbylé 2/3 těsta rozprostřeme na vymaštěný plech, těsto posypeme nastrouhanými jablky, posypeme ořechy a rozinkami, posypeme skořicí.
3
Z bílků ušleháme sníh a do něj zamícháme 160 g cukru a namažeme na jablíčka a zasypeme postrouhaným těstem s lednice. Pečeme do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Slaný štrůdl - 4 varianty

Slaný štrůdl - 4 varianty

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 8. 9. 2008 21:29

    Pan Otakar, ja som tiež podobne ako Vy myslela, že nemám správnu stránku, ale keď som sa lepšie prizrela, našla som v riadku kde je česká vlajka heslo RECEPTY a môžete si vybrať.

  • Otakar Novák | 8. 9. 2008 20:48

    Jestli někdo najdete mezi tím dětským oblečením v minibazaru nějaký recept tak dejte vědět

  • karel paty | 8. 9. 2008 19:28

    Paní Di je mi líto, že vás rozladila moje poukázka na jiný program plný dobrých receptů. To je škoda. Naše babičky nenazývaly všechny moučníky štrůdlem, snad calta, caletka, placka, buchta. Štrůdl bylo vždy jen zavinuté těsto naplněné ovoce, ořechy, mákem a pod.A název jídla srnčí svíčková, z toho názvu mám kopřivku i když to nevylučuje, že jídlo je dobré, ale nebude lepší, když tu bude mnohokrát publikované.

  • Di - | 8. 9. 2008 17:00

    Uvařit dobrou svíčkovou - třeba ze srnčího - nebo upéct dobrý hraběnčin štrůdl (naše babičky říkaly štrůdl skoro každé placce s jablky) trochu kuchařského umění vyžaduje. Takže to majstrštyk tak trochu je. Ten despekt tu není na místě. Vím, že tady jsou stovky receptů obyčejných a opakujících se, ale mezi nimi najdete spousty a spousty velmi dobrých a originálních jídel. Ale každý ať si chodí tam, kde se mu líbí.

  • karel paty | 7. 9. 2008 09:25

    Mrkl jsem se na zde doporučované recepty na www.mimibazar.cz a rozhodně to budu dělat mnohem častěji, je tam fůůůůůůůra neotřelých receptů a opravdu, ale opravdu jsem zatím nenašel recept ala hraběnčin štrůdl nebo, že by řezy ? ani srnčí svíčkovou a podobné majstrštyky. Doporučuji vřele

  • Radka Křížová | 6. 9. 2008 10:27

    dnes jsem dělala s tvarohem a borůvkama a vypadá skvěle,dobrý je i s tvarohem a čerstýma jahodama,ale nejvíc se u nás stejně drží klasika v podobě jablek se skořicí,rozinkami a ořechy. cukr do sněhu dávám od oka a zatím se vždycky povedlo. dodávám,že i já to mám už dlouho vystřižené z nějakého časopisu pod názvem jablečný štrůdl,i když u nás se tomu říká řezy

  • Jana Susčíková | 12. 3. 2008 14:59

    Tyto hraběnčiny řezy jsou výborné i s nádivkou ze dvou tvarohů (1/3 těsta se může dát pro urychlení tuhnutí do mrazáku). Recept jsem si vystřihla z nějakého časopisu už před léty a je tam opravdu název Hraběnčin závin. Je to spíše zákusek, dělám polovinu s tvarohem a polovinu s jablky, abych všem vyhověla.

  • Hančí | 12. 1. 2008 18:33

    Já to znám pod názvem Hraběnčiny řezy

  • Rafael | 5. 11. 2005 12:36

    Při zpracování těsta je dobré postupně přilít cca. 1/2 dcl vlažné vody čímž se těsto o hodně lépe vypracovává je vláčnější. Také jsem těsto ochutil trochou nastrouhané limetkové kůry. Na rozměr pečícího plechu jsem si vystřihl pečící papír a na něm těsto vyválel a šoupl na plech. Není třeba další vymašťování plechu. Jinak je recept super.

  • Jirka | 7. 12. 2004 18:17

    Koláč je opravdu dobrý,ale je tam moc cukru.Dal jsem méně do sněhu.

  • Iris | 18. 9. 2004 19:39

    Znám jej ještě pod názvemm Hraběnčin závin - taky nevim proč, když se nemá nic zavinovat. Nicméně je opravdu úúúžasně dobrý!

  • Luisa | 25. 8. 2004 01:11

    Milý pane Karle,nepletu si pojmy,jen jsem se hrdě držela názvu jak mi byl podán,této úžasné záležitosti.Více méně se ke mne taky takhle dostal omylem,kdy mi manžel s náručím jablek sdělil,že by rád štrůdl a já v mražáku nenalezla listové těsto,začala listovat v receptech....a hle štrůdl....a až s těstem na vále zjistila,že není co stáčet...výsledek....úžasný...byť kapánek pracný...a už ti holomci nic jiného nechtějí...Luisa

  • bohumila lokajova | 21. 8. 2004 11:53

    Tento moučnímk znám pod názvem Královský koláč, je opravdu výborný

  • Karel Hradecký | 19. 8. 2004 19:42

    Autorka paní Luisa si plete pojmy, štrůdl je něco jiného. Toto je koláč-moučník, musím říci že vynikající chuti

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Štrůdly
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jablka Prášek do pečiva Rozinky Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Malý korpus

Malý korpus

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Čevapi

Čevapi

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

575
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
77
Dýňová tortila
Dýňová tortila
58
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Máslové řízky
Máslové řízky
26
Avokádové guacamole
Avokádové guacamole

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Hraběnčin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact