• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      g cukr
    • 1
      ks hera
    • 4
      vejce
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka
    • vlašské ořechy
    • rozinky a skořice

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a poloviny prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme se v chladničce ztuhnout, aby se dalo strouhat.
2
Zbylé 2/3 těsta rozprostřeme na vymaštěný plech, těsto posypeme nastrouhanými jablky, posypeme ořechy a rozinkami, posypeme skořicí.
3
Z bílků ušleháme sníh a do něj zamícháme 160 g cukru a namažeme na jablíčka a zasypeme postrouhaným těstem s lednice. Pečeme do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Slaný štrůdl - 4 varianty

Slaný štrůdl - 4 varianty

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 8. 9. 2008 21:29

    Pan Otakar, ja som tiež podobne ako Vy myslela, že nemám správnu stránku, ale keď som sa lepšie prizrela, našla som v riadku kde je česká vlajka heslo RECEPTY a môžete si vybrať.

  • Otakar Novák | 8. 9. 2008 20:48

    Jestli někdo najdete mezi tím dětským oblečením v minibazaru nějaký recept tak dejte vědět

  • karel paty | 8. 9. 2008 19:28

    Paní Di je mi líto, že vás rozladila moje poukázka na jiný program plný dobrých receptů. To je škoda. Naše babičky nenazývaly všechny moučníky štrůdlem, snad calta, caletka, placka, buchta. Štrůdl bylo vždy jen zavinuté těsto naplněné ovoce, ořechy, mákem a pod.A název jídla srnčí svíčková, z toho názvu mám kopřivku i když to nevylučuje, že jídlo je dobré, ale nebude lepší, když tu bude mnohokrát publikované.

  • Di - | 8. 9. 2008 17:00

    Uvařit dobrou svíčkovou - třeba ze srnčího - nebo upéct dobrý hraběnčin štrůdl (naše babičky říkaly štrůdl skoro každé placce s jablky) trochu kuchařského umění vyžaduje. Takže to majstrštyk tak trochu je. Ten despekt tu není na místě. Vím, že tady jsou stovky receptů obyčejných a opakujících se, ale mezi nimi najdete spousty a spousty velmi dobrých a originálních jídel. Ale každý ať si chodí tam, kde se mu líbí.

  • karel paty | 7. 9. 2008 09:25

    Mrkl jsem se na zde doporučované recepty na www.mimibazar.cz a rozhodně to budu dělat mnohem častěji, je tam fůůůůůůůra neotřelých receptů a opravdu, ale opravdu jsem zatím nenašel recept ala hraběnčin štrůdl nebo, že by řezy ? ani srnčí svíčkovou a podobné majstrštyky. Doporučuji vřele

  • Radka Křížová | 6. 9. 2008 10:27

    dnes jsem dělala s tvarohem a borůvkama a vypadá skvěle,dobrý je i s tvarohem a čerstýma jahodama,ale nejvíc se u nás stejně drží klasika v podobě jablek se skořicí,rozinkami a ořechy. cukr do sněhu dávám od oka a zatím se vždycky povedlo. dodávám,že i já to mám už dlouho vystřižené z nějakého časopisu pod názvem jablečný štrůdl,i když u nás se tomu říká řezy

  • Jana Susčíková | 12. 3. 2008 14:59

    Tyto hraběnčiny řezy jsou výborné i s nádivkou ze dvou tvarohů (1/3 těsta se může dát pro urychlení tuhnutí do mrazáku). Recept jsem si vystřihla z nějakého časopisu už před léty a je tam opravdu název Hraběnčin závin. Je to spíše zákusek, dělám polovinu s tvarohem a polovinu s jablky, abych všem vyhověla.

  • Hančí | 12. 1. 2008 18:33

    Já to znám pod názvem Hraběnčiny řezy

  • Rafael | 5. 11. 2005 12:36

    Při zpracování těsta je dobré postupně přilít cca. 1/2 dcl vlažné vody čímž se těsto o hodně lépe vypracovává je vláčnější. Také jsem těsto ochutil trochou nastrouhané limetkové kůry. Na rozměr pečícího plechu jsem si vystřihl pečící papír a na něm těsto vyválel a šoupl na plech. Není třeba další vymašťování plechu. Jinak je recept super.

  • Jirka | 7. 12. 2004 18:17

    Koláč je opravdu dobrý,ale je tam moc cukru.Dal jsem méně do sněhu.

  • Iris | 18. 9. 2004 19:39

    Znám jej ještě pod názvemm Hraběnčin závin - taky nevim proč, když se nemá nic zavinovat. Nicméně je opravdu úúúžasně dobrý!

  • Luisa | 25. 8. 2004 01:11

    Milý pane Karle,nepletu si pojmy,jen jsem se hrdě držela názvu jak mi byl podán,této úžasné záležitosti.Více méně se ke mne taky takhle dostal omylem,kdy mi manžel s náručím jablek sdělil,že by rád štrůdl a já v mražáku nenalezla listové těsto,začala listovat v receptech....a hle štrůdl....a až s těstem na vále zjistila,že není co stáčet...výsledek....úžasný...byť kapánek pracný...a už ti holomci nic jiného nechtějí...Luisa

  • bohumila lokajova | 21. 8. 2004 11:53

    Tento moučnímk znám pod názvem Královský koláč, je opravdu výborný

  • Karel Hradecký | 19. 8. 2004 19:42

    Autorka paní Luisa si plete pojmy, štrůdl je něco jiného. Toto je koláč-moučník, musím říci že vynikající chuti

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Štrůdly
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jablka Prášek do pečiva Rozinky Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

84
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Hraběnčin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact