Prosím Vás mohl by mi někdo říct jak se ten koláč původně jmenoval? ;-) .jsem to tu nikde nenašla, ale asi to byl zajímavý nadpisek-))))))))))))))
Zpracovávala jsem zbytky rebarbory a neměla jsem jí dost, takže jsem částečně nahradila jablky tak jako na klasické hraběnčiny řezy a myslím, že příště už nebudu dělat jinak <3 To nejlepší z jablek a rebarbory se spojilo, lehce kyselé po jablcích a voňavé po rebarboře, prostě vynikající. Co se receptu týče, chtělo by to jen specifikovat, na jakou formu je těsto zamýšleno, jak je tu psáno níže, na plech toho bylo hodně málo, stačilo akorát do kulaté formy na dort.
Prosila bych upřesnit kolik té rebarbory mám použít. A je tam tak málo Hery a cukru? Děkuji předem :-\
husté těsto,ale dá se zozetřít přesně do DORTOV0 FORMY -výsledek výborný :-P
omlouvám se,že mimo téma,,ale to musím při každém kliknutí číst tu deb**ní reklamu????
A jak se ten koláč jmenoval, nedokážu si vůbec ani představit co to mohlo být, když to vyvolalo takovou diskusi... :-\
O:-) Tedy Dámy, ten koláč se jmenuje "Hraběnčin" ?, nebo jsem totálně zastydlá? Jestli tomu tak je, tak vůbec nechápu, co je na tom názvu tak převratného?! :-\ Ale asi už mi na to nikdo neodpoví, já jsem nová uživatelka a dostala jsem se k tomu až dnes. Jdu na tu rebarboru, ale budu ten koláč asi dělat nějak jinak. Tak se holky mějte. :-P
Tak ochutnáno, pochutnáno - manel pravil, že něco TAK výborného už dlouho nejedl.... Takže 1*!!!!
Tak já přidám své zkušenosti: těsto bez přídavku mléka bylo hodně husté, musela jsem asi tak 1,5 dl přilít, aby vznikla jakási pasta. Tu jsem horko - těžko rozetřela na malý plech - byla toho celkem tenká vrstva. Plech mám velký asi 38 x 25 cm, ale mohlo by to být i na menším. Po zapečení jsem na to dala půl kila rebarbory a sníh a ve slabé troubě dosušila.
Tenhle koláč si vůbec nezaslouží tak špatné hodnocení. Při jeho přípravě jsem to chvílemi začínala vidět černě, těsta bylo celkem málo - na koláčovou formu, zvláštní konzistence, ale vše se v dobré obrátilo a výsledek je moc dobrý. Dávám 1.
Edito - koláč měl původně i pro mne lehce odpuzující název. Po značné debatě na fóru byl přejmenován... Nechápu, proč tady při přejmenovávání nebyla smazána diskuse o názvu.... Simča
Dost dobře nechápu, co je na tomto názvu znechucujícího nebo naopak vtipného? :-o
Lucko děkuji ti za tvuj názor, vypadá to, že ty jediná máš pravý smysl pro humor :-) Koláč je opravdu moc dobrý. A říkala jsem že nestojím o to abych někoho pohoršovala názvem. Jen jsem si naivně myslela, že bude více lidí jako jsi ty ;-) A ještě kdyby si věděla jako název vznikl, tak by se ti to líbilo ještě více ;-)
Fuj, tak ten název je odpornost všech odporností.
Opravdu velmi originalni nazev. Uz jsem se dlouho tak nezasmala.Zda se mi ubohe tento recept hodnotit petkou jenom kvuli tomu nazvu.Recept znam a je moc dobry.
jojo hodně diietní název........mám dojem že bych konečně i zhubla, kdyby bylo více takových názvů :-))
Mám názor jako p. Zdeňka, je to hodně nechutný název
a já právě kvůli názvu jsem si na něj klikla a vypadá to zajímavě :))
Ten název je tak odpudivý, nezlobte se, ale ten koláč bych kvůli tomu nikdy nepekla.