• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin rebarborový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin rebarborový koláč

autor: hanzakar
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin rebarborový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g polohrubá mouka (dávám 100g obyčejené a 50g celozrnné)
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 50
      g hera
    • 50
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
  • Náplň
    • rebarbora
    • vanilkový cukr
    • 1
      špetka skořice
    • 100
      g cukr
  • Sníh
    • 3
      ks bílek
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Těsto: Mouku s pečivovým práškem, Heru, žloutky a 50g cukru smícháme v těsto. Můžeme zředit trochou mléka.
2
Rozetřeme do pekáče na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct na 5 min.
3
Náplň: Rebarboru zbavíme vrchních vláken a krátce podusíme společně se 100g cukru, vanilkovým cukrem a špetkou skořice.
4
Po krátkém pečení těsto potřeme rebarborou a ušlehanými bílky s 50 g cukru. A pečeme dokud není sníh zlatavý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kocour.fous | 4. 5. 2014 20:21

    Prosím Vás mohl by mi někdo říct jak se ten koláč původně jmenoval? ;-) .jsem to tu nikde nenašla, ale asi to byl zajímavý nadpisek-))))))))))))))

  • Jollinka | 17. 11. 2013 20:20

    Zpracovávala jsem zbytky rebarbory a neměla jsem jí dost, takže jsem částečně nahradila jablky tak jako na klasické hraběnčiny řezy a myslím, že příště už nebudu dělat jinak <3 To nejlepší z jablek a rebarbory se spojilo, lehce kyselé po jablcích a voňavé po rebarboře, prostě vynikající. Co se receptu týče, chtělo by to jen specifikovat, na jakou formu je těsto zamýšleno, jak je tu psáno níže, na plech toho bylo hodně málo, stačilo akorát do kulaté formy na dort.

  • mila | 5. 6. 2012 17:30

    Prosila bych upřesnit kolik té rebarbory mám použít. A je tam tak málo Hery a cukru? Děkuji předem :-\

  • alena | 2. 6. 2012 21:48

    husté těsto,ale dá se zozetřít přesně do DORTOV0 FORMY -výsledek výborný :-P

  • Vlasta Novák | 23. 5. 2012 17:22

    Opraveno, díky

  • Klára K. | 23. 5. 2012 16:15

    Zaujímavé: 0 balení prášku do pečiva :-\ :-\ :-\

  • haolza | 8. 6. 2011 02:26

    omlouvám se,že mimo téma,,ale to musím při každém kliknutí číst tu deb**ní reklamu????

  • lilywhite | 7. 6. 2011 23:36

    To by mě taky moc zajímalo... nemůžete to sem někdo napsat? :-))

  • Petra | 4. 6. 2011 19:29

    A jak se ten koláč jmenoval, nedokážu si vůbec ani představit co to mohlo být, když to vyvolalo takovou diskusi... :-\

  • suzymon | 26. 4. 2011 16:42

    O:-) Tedy Dámy, ten koláč se jmenuje "Hraběnčin" ?, nebo jsem totálně zastydlá? Jestli tomu tak je, tak vůbec nechápu, co je na tom názvu tak převratného?! :-\ Ale asi už mi na to nikdo neodpoví, já jsem nová uživatelka a dostala jsem se k tomu až dnes. Jdu na tu rebarboru, ale budu ten koláč asi dělat nějak jinak. Tak se holky mějte. :-P

  • Simča Sládková | 23. 5. 2010 17:42

    Tak ochutnáno, pochutnáno - manel pravil, že něco TAK výborného už dlouho nejedl.... Takže 1*!!!!

  • Simča Sládková | 23. 5. 2010 14:38

    Tak já přidám své zkušenosti: těsto bez přídavku mléka bylo hodně husté, musela jsem asi tak 1,5 dl přilít, aby vznikla jakási pasta. Tu jsem horko - těžko rozetřela na malý plech - byla toho celkem tenká vrstva. Plech mám velký asi 38 x 25 cm, ale mohlo by to být i na menším. Po zapečení jsem na to dala půl kila rebarbory a sníh a ve slabé troubě dosušila.

  • Mirka P. | 13. 3. 2010 13:17

    Tenhle koláč si vůbec nezaslouží tak špatné hodnocení. Při jeho přípravě jsem to chvílemi začínala vidět černě, těsta bylo celkem málo - na koláčovou formu, zvláštní konzistence, ale vše se v dobré obrátilo a výsledek je moc dobrý. Dávám 1.

  • Simča Sládková | 2. 9. 2009 13:11

    Edito - koláč měl původně i pro mne lehce odpuzující název. Po značné debatě na fóru byl přejmenován... Nechápu, proč tady při přejmenovávání nebyla smazána diskuse o názvu.... Simča

  • Edita Lukášová | 2. 9. 2009 10:33

    Dost dobře nechápu, co je na tomto názvu znechucujícího nebo naopak vtipného? :-o

  • Karolína Hanzalová | 1. 9. 2009 20:37

    Lucko děkuji ti za tvuj názor, vypadá to, že ty jediná máš pravý smysl pro humor :-) Koláč je opravdu moc dobrý. A říkala jsem že nestojím o to abych někoho pohoršovala názvem. Jen jsem si naivně myslela, že bude více lidí jako jsi ty ;-) A ještě kdyby si věděla jako název vznikl, tak by se ti to líbilo ještě více ;-)

  • Jana H. | 13. 8. 2009 17:18

    Fuj, tak ten název je odpornost všech odporností.

  • Lucie Kadera | 13. 8. 2009 12:40

    Opravdu velmi originalni nazev. Uz jsem se dlouho tak nezasmala.Zda se mi ubohe tento recept hodnotit petkou jenom kvuli tomu nazvu.Recept znam a je moc dobry.

  • Věra Štroblová | 13. 8. 2009 11:43

    jojo hodně diietní název........mám dojem že bych konečně i zhubla, kdyby bylo více takových názvů :-))

  • Ivana Přikrylová | 13. 8. 2009 10:06

    Mám názor jako p. Zdeňka, je to hodně nechutný název

  • Katka B. | 12. 8. 2009 22:33

    a já právě kvůli názvu jsem si na něj klikla a vypadá to zajímavě :))

  • Zdeňka Matušková | 12. 8. 2009 18:53

    Ten název je tak odpudivý, nezlobte se, ale ten koláč bych kvůli tomu nikdy nepekla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hera Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

39
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
18
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Hovězí závitky
Hovězí závitky
Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce
Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové…
Hovězí zázvorový guláš
Hovězí zázvorový guláš
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin rebarborový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact