• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin rebarborový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin rebarborový koláč

autor: hanzakar
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin rebarborový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g polohrubá mouka (dávám 100g obyčejené a 50g celozrnné)
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 50
      g hera
    • 50
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
  • Náplň
    • rebarbora
    • vanilkový cukr
    • 1
      špetka skořice
    • 100
      g cukr
  • Sníh
    • 3
      ks bílek
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Těsto: Mouku s pečivovým práškem, Heru, žloutky a 50g cukru smícháme v těsto. Můžeme zředit trochou mléka.
2
Rozetřeme do pekáče na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct na 5 min.
3
Náplň: Rebarboru zbavíme vrchních vláken a krátce podusíme společně se 100g cukru, vanilkovým cukrem a špetkou skořice.
4
Po krátkém pečení těsto potřeme rebarborou a ušlehanými bílky s 50 g cukru. A pečeme dokud není sníh zlatavý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kocour.fous | 4. 5. 2014 20:21

    Prosím Vás mohl by mi někdo říct jak se ten koláč původně jmenoval? ;-) .jsem to tu nikde nenašla, ale asi to byl zajímavý nadpisek-))))))))))))))

  • Jollinka | 17. 11. 2013 20:20

    Zpracovávala jsem zbytky rebarbory a neměla jsem jí dost, takže jsem částečně nahradila jablky tak jako na klasické hraběnčiny řezy a myslím, že příště už nebudu dělat jinak <3 To nejlepší z jablek a rebarbory se spojilo, lehce kyselé po jablcích a voňavé po rebarboře, prostě vynikající. Co se receptu týče, chtělo by to jen specifikovat, na jakou formu je těsto zamýšleno, jak je tu psáno níže, na plech toho bylo hodně málo, stačilo akorát do kulaté formy na dort.

  • mila | 5. 6. 2012 17:30

    Prosila bych upřesnit kolik té rebarbory mám použít. A je tam tak málo Hery a cukru? Děkuji předem :-\

  • alena | 2. 6. 2012 21:48

    husté těsto,ale dá se zozetřít přesně do DORTOV0 FORMY -výsledek výborný :-P

  • Vlasta Novák | 23. 5. 2012 17:22

    Opraveno, díky

  • Klára K. | 23. 5. 2012 16:15

    Zaujímavé: 0 balení prášku do pečiva :-\ :-\ :-\

  • haolza | 8. 6. 2011 02:26

    omlouvám se,že mimo téma,,ale to musím při každém kliknutí číst tu deb**ní reklamu????

  • lilywhite | 7. 6. 2011 23:36

    To by mě taky moc zajímalo... nemůžete to sem někdo napsat? :-))

  • Petra | 4. 6. 2011 19:29

    A jak se ten koláč jmenoval, nedokážu si vůbec ani představit co to mohlo být, když to vyvolalo takovou diskusi... :-\

  • suzymon | 26. 4. 2011 16:42

    O:-) Tedy Dámy, ten koláč se jmenuje "Hraběnčin" ?, nebo jsem totálně zastydlá? Jestli tomu tak je, tak vůbec nechápu, co je na tom názvu tak převratného?! :-\ Ale asi už mi na to nikdo neodpoví, já jsem nová uživatelka a dostala jsem se k tomu až dnes. Jdu na tu rebarboru, ale budu ten koláč asi dělat nějak jinak. Tak se holky mějte. :-P

  • Simča Sládková | 23. 5. 2010 17:42

    Tak ochutnáno, pochutnáno - manel pravil, že něco TAK výborného už dlouho nejedl.... Takže 1*!!!!

  • Simča Sládková | 23. 5. 2010 14:38

    Tak já přidám své zkušenosti: těsto bez přídavku mléka bylo hodně husté, musela jsem asi tak 1,5 dl přilít, aby vznikla jakási pasta. Tu jsem horko - těžko rozetřela na malý plech - byla toho celkem tenká vrstva. Plech mám velký asi 38 x 25 cm, ale mohlo by to být i na menším. Po zapečení jsem na to dala půl kila rebarbory a sníh a ve slabé troubě dosušila.

  • Mirka P. | 13. 3. 2010 13:17

    Tenhle koláč si vůbec nezaslouží tak špatné hodnocení. Při jeho přípravě jsem to chvílemi začínala vidět černě, těsta bylo celkem málo - na koláčovou formu, zvláštní konzistence, ale vše se v dobré obrátilo a výsledek je moc dobrý. Dávám 1.

  • Simča Sládková | 2. 9. 2009 13:11

    Edito - koláč měl původně i pro mne lehce odpuzující název. Po značné debatě na fóru byl přejmenován... Nechápu, proč tady při přejmenovávání nebyla smazána diskuse o názvu.... Simča

  • Edita Lukášová | 2. 9. 2009 10:33

    Dost dobře nechápu, co je na tomto názvu znechucujícího nebo naopak vtipného? :-o

  • Karolína Hanzalová | 1. 9. 2009 20:37

    Lucko děkuji ti za tvuj názor, vypadá to, že ty jediná máš pravý smysl pro humor :-) Koláč je opravdu moc dobrý. A říkala jsem že nestojím o to abych někoho pohoršovala názvem. Jen jsem si naivně myslela, že bude více lidí jako jsi ty ;-) A ještě kdyby si věděla jako název vznikl, tak by se ti to líbilo ještě více ;-)

  • Jana H. | 13. 8. 2009 17:18

    Fuj, tak ten název je odpornost všech odporností.

  • Lucie Kadera | 13. 8. 2009 12:40

    Opravdu velmi originalni nazev. Uz jsem se dlouho tak nezasmala.Zda se mi ubohe tento recept hodnotit petkou jenom kvuli tomu nazvu.Recept znam a je moc dobry.

  • Věra Štroblová | 13. 8. 2009 11:43

    jojo hodně diietní název........mám dojem že bych konečně i zhubla, kdyby bylo více takových názvů :-))

  • Ivana Přikrylová | 13. 8. 2009 10:06

    Mám názor jako p. Zdeňka, je to hodně nechutný název

  • Katka B. | 12. 8. 2009 22:33

    a já právě kvůli názvu jsem si na něj klikla a vypadá to zajímavě :))

  • Zdeňka Matušková | 12. 8. 2009 18:53

    Ten název je tak odpudivý, nezlobte se, ale ten koláč bych kvůli tomu nikdy nepekla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hera Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

64
Klasické lečo
Klasické lečo
47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
46
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nápaditých večeří, díky kterým budete mít rychlejší metabolismus
Od pondělí do pátku: 5 nápaditých večeří, díky…
Přerušovaný půst nastartuje metabolismus a neohrozí zdraví. Jak funguje a na co si dát pozor?
Přerušovaný půst nastartuje metabolismus a…
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
AHA.cz Zklamaná Feuereislová po rozchodu: Krutá pravda i překvapivé zastání od Agáty

Zklamaná Feuereislová po rozchodu: Krutá pravda i překvapivé zastání od Agáty

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Trendy manikúra pro milovnice dlouhých nehtů: Coffin nails ovládnou letošní rok!

Trendy manikúra pro milovnice dlouhých nehtů: Coffin nails ovládnou letošní rok!

Ženy.cz Kafe pro dobrou náladu: Jak tento nápoj ovlivňuje psychiku nebo hubnutí?

Kafe pro dobrou náladu: Jak tento nápoj ovlivňuje psychiku nebo hubnutí?

Blesk.cz Miss Kočendová přiznala: Muselo to dolů!

Miss Kočendová přiznala: Muselo to dolů!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 4 nejvybíravější znamení zvěrokruhu: Komu není nic dost dobré?

4 nejvybíravější znamení zvěrokruhu: Komu není nic dost dobré?

Další doporučené recepty:

Hovězí závitky
Hovězí závitky
Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce
Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové…
Hovězí zázvorový guláš
Hovězí zázvorový guláš
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin rebarborový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact