Zpracovávala jsem zbytky rebarbory a neměla jsem jí dost, takže jsem částečně nahradila jablky tak jako na klasické hraběnčiny řezy a myslím, že příště už nebudu dělat jinak <3 To nejlepší z jablek a rebarbory se spojilo, lehce kyselé po jablcích a voňavé po rebarboře, prostě vynikající.
Co se receptu týče, chtělo by to jen specifikovat, na jakou formu je těsto zamýšleno, jak je tu psáno níže, na plech toho bylo hodně málo, stačilo akorát do kulaté formy na dort.
mila
|5. 6. 2012 17:30
Prosila bych upřesnit kolik té rebarbory mám použít. A je tam tak málo Hery a cukru?
Děkuji předem :-\
alena
|2. 6. 2012 21:48
husté těsto,ale dá se zozetřít přesně do DORTOV0 FORMY -výsledek výborný :-P
To by mě taky moc zajímalo... nemůžete to sem někdo napsat? :-))
Petra
|4. 6. 2011 19:29
A jak se ten koláč jmenoval, nedokážu si vůbec ani představit co to mohlo být, když to vyvolalo takovou diskusi... :-\
suzymon
|26. 4. 2011 16:42
O:-) Tedy Dámy, ten koláč se jmenuje "Hraběnčin" ?, nebo jsem totálně zastydlá? Jestli tomu tak je, tak vůbec nechápu, co je na tom názvu tak převratného?! :-\ Ale asi už mi na to nikdo neodpoví, já jsem nová uživatelka a dostala jsem se k tomu až dnes. Jdu na tu rebarboru, ale budu ten koláč asi dělat nějak jinak. Tak se holky mějte. :-P
Simča Sládková
|23. 5. 2010 17:42
Tak ochutnáno, pochutnáno - manel pravil, že něco TAK výborného už dlouho nejedl.... Takže 1*!!!!
Simča Sládková
|23. 5. 2010 14:38
Tak já přidám své zkušenosti: těsto bez přídavku mléka bylo hodně husté, musela jsem asi tak 1,5 dl přilít, aby vznikla jakási pasta. Tu jsem horko - těžko rozetřela na malý plech - byla toho celkem tenká vrstva. Plech mám velký asi 38 x 25 cm, ale mohlo by to být i na menším. Po zapečení jsem na to dala půl kila rebarbory a sníh a ve slabé troubě dosušila.
Mirka P.
|13. 3. 2010 13:17
Tenhle koláč si vůbec nezaslouží tak špatné hodnocení. Při jeho přípravě jsem to chvílemi začínala vidět černě, těsta bylo celkem málo - na koláčovou formu, zvláštní konzistence, ale vše se v dobré obrátilo a výsledek je moc dobrý. Dávám 1.
Simča Sládková
|2. 9. 2009 13:11
Edito - koláč měl původně i pro mne lehce odpuzující název. Po značné debatě na fóru byl přejmenován... Nechápu, proč tady při přejmenovávání nebyla smazána diskuse o názvu.... Simča
Edita Lukášová
|2. 9. 2009 10:33
Dost dobře nechápu, co je na tomto názvu znechucujícího nebo naopak vtipného? :-o
Karolína Hanzalová
|1. 9. 2009 20:37
Lucko děkuji ti za tvuj názor, vypadá to, že ty jediná máš pravý smysl pro humor :-) Koláč je opravdu moc dobrý. A říkala jsem že nestojím o to abych někoho pohoršovala názvem. Jen jsem si naivně myslela, že bude více lidí jako jsi ty ;-) A ještě kdyby si věděla jako název vznikl, tak by se ti to líbilo ještě více ;-)
Jana H.
|13. 8. 2009 17:18
Fuj, tak ten název je odpornost všech odporností.
Lucie Kadera
|13. 8. 2009 12:40
Opravdu velmi originalni nazev. Uz jsem se dlouho tak nezasmala.Zda se mi ubohe tento recept hodnotit petkou jenom kvuli tomu nazvu.Recept znam a je moc dobry.
Věra Štroblová
|13. 8. 2009 11:43
jojo hodně diietní název........mám dojem že bych konečně i zhubla, kdyby bylo více takových názvů :-))
Ivana Přikrylová
|13. 8. 2009 10:06
Mám názor jako p. Zdeňka, je to hodně nechutný název
Katka B.
|12. 8. 2009 22:33
a já právě kvůli názvu jsem si na něj klikla a vypadá to zajímavě :))
Zdeňka Matušková
|12. 8. 2009 18:53
Ten název je tak odpudivý, nezlobte se, ale ten koláč bych kvůli tomu nikdy nepekla.