• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g hera
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka
    • citronová kůra
    • skořice
    • rozinky
    • vlašské ořechy strouhané
    • kakao hořké

Postup přípravy receptu

1
Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, moučkového cukru, změklé hery a žloutků vypracujeme těsto. 1/4 těsta odebereme a obarvíme ho v hořkém kakau. Toto těsto dáme do mrazáku zmrznout. Jablka oškrábeme, nakrájíme a zbavíme jadřinců. Jablka podlijeme vodou, přidáme cukr, skořici, rozinky, nastrouhanou citrónovou kúru a nasekané vlašské ořechy. Zahříváme, mícháme a posléze rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout.
2
Zbytek světlého těsta nastrouháme nahrubo na struhadle. Plech vymažeme máslem. Nastrouhané světlé těsto nasypeme na plech a zarovnáme, aby bylo všude stejně vysoké. Můžeme trošku přitlačit. Poklademe vychlazenými a rozdrcenými jablky. V ušleháme sníh z bílků a do sněhu přidáme krupicový cukr. Sníh musí být hodně hustý. Rozetřeme jej na jablka a nastrouháme na ně zmrzlé hnědé těsto. Plech dáme do mírně vyhřáté trouby asi 150 °C a pečeme asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Pudinkový koláč s žahourem

Pudinkový koláč s žahourem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dasa Novakova | 23. 5. 2007 13:28

    Taky peču, ale na stejné množství mouky dávám jenom 15 dkg cukru a Heru celou. Těsto dělám v robotu, pak se jednoduše rozmaže na plech - ten už nevymazávám ani nevysypávám. Pod jabka dávám ještě tvaroh smíchaný s vajíčkem a vanilkovým cukrem a rozinkami naloženými v rumu. Dokonce jsem teď o víkendu dělala místo jablek s jahodama a byl moc dobrý.

  • Pavla | 23. 5. 2007 11:09

    tak kolac je v troube,vypada a voni to bajecne...Snih se mi povedl,ale cukr jsem do nej zaslehla-to jsem cudla,malinko spadl.

  • renata pan | 28. 1. 2007 17:43

    Taky peču, jen dávám oříšky nahoru s těstem. Mají pak takovou dobrou praženou chuť.

  • Abies Alba | 24. 5. 2006 13:55

    Blanko, právě tohle se mi stávalo taky a manžel jednou ten koláč pekl a cukr do sněhu opatrně vmíchal asi na dvakrát až třikrát. Sníh nespadl, tak to od té doby dělám podle něj. :)

  • Blanka Vaverková | 24. 5. 2006 12:51

    Možná že to bylo tím,jen mi bylo divný,že než jsem dala koláč péct,sníh byl v pořádku a po vyndání z trouby z něj nic nezbylo.Ale budu to zkoušet,dokud se to nepovede,protože jinak je koláč moc dobrý a všem chutnal i bez sněhu.:-)

  • Jana z VM | 24. 5. 2006 07:21

    Já celá léta cukr postupně do sněhu zašlehávám, dělám to tak podle mé maminky, která byla výborná kuchařka a cukrářka, a nikdy se mi nestalo, že by se sníh nevyšlehal nebo spadl.

  • Abies Alba | 23. 5. 2006 16:09

    Blanko, a vmíchala jsi cukr do ušlehaného sněhu z bílků opatrně? Neměl by se zašlehávat. Také doporučuju přidat do bílků před šleháním špetičku soli.

  • Blanka | 23. 5. 2006 14:44

    koláč jsem dělala,ale ten sníh mi spadl a nevím,čím to je.Poradí mi někdo?

  • Lenka | 8. 8. 2005 08:14

    Tento koláč peču velmi často, protože má u Všech velký úspěch. Nepoužívám kakao, ale také vyzkouším. Pekla jsem již i s borůvkou,meruňkou, švestkou nebo tvarohem a vše bylo výtečné. Vřele doporučuji.

  • Jarmila | 30. 11. 2004 11:22

    Recept na těsto mám stejný.3/4 těsta rozválím na vymazaný a moukou vysypaný plech, posypu strouhankou, nastrouhanými jablky (5ks), posypu cukrem, nasekanými ořechy a rozinkami, dáme sníh a zbylé ztuhlé těsto nastrouháme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Jablka Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

57
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Palačinky
Palačinky
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Vondráčková a Plekanec v křížku: Spor kvůli dětem

Vondráčková a Plekanec v křížku: Spor kvůli dětem

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Patrasová je v Bohnicích a Felix je nervózní: Dáda plánuje útěk z léčebny!

Patrasová je v Bohnicích a Felix je nervózní: Dáda plánuje útěk z léčebny!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Hraběnčin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact