• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g hera
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka
    • citronová kůra
    • skořice
    • rozinky
    • vlašské ořechy strouhané
    • kakao hořké

Postup přípravy receptu

1
Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, moučkového cukru, změklé hery a žloutků vypracujeme těsto. 1/4 těsta odebereme a obarvíme ho v hořkém kakau. Toto těsto dáme do mrazáku zmrznout. Jablka oškrábeme, nakrájíme a zbavíme jadřinců. Jablka podlijeme vodou, přidáme cukr, skořici, rozinky, nastrouhanou citrónovou kúru a nasekané vlašské ořechy. Zahříváme, mícháme a posléze rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout.
2
Zbytek světlého těsta nastrouháme nahrubo na struhadle. Plech vymažeme máslem. Nastrouhané světlé těsto nasypeme na plech a zarovnáme, aby bylo všude stejně vysoké. Můžeme trošku přitlačit. Poklademe vychlazenými a rozdrcenými jablky. V ušleháme sníh z bílků a do sněhu přidáme krupicový cukr. Sníh musí být hodně hustý. Rozetřeme jej na jablka a nastrouháme na ně zmrzlé hnědé těsto. Plech dáme do mírně vyhřáté trouby asi 150 °C a pečeme asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Rychlý jogurtový koláč s ovocem

Rychlý jogurtový koláč s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dasa Novakova | 23. 5. 2007 13:28

    Taky peču, ale na stejné množství mouky dávám jenom 15 dkg cukru a Heru celou. Těsto dělám v robotu, pak se jednoduše rozmaže na plech - ten už nevymazávám ani nevysypávám. Pod jabka dávám ještě tvaroh smíchaný s vajíčkem a vanilkovým cukrem a rozinkami naloženými v rumu. Dokonce jsem teď o víkendu dělala místo jablek s jahodama a byl moc dobrý.

  • Pavla | 23. 5. 2007 11:09

    tak kolac je v troube,vypada a voni to bajecne...Snih se mi povedl,ale cukr jsem do nej zaslehla-to jsem cudla,malinko spadl.

  • renata pan | 28. 1. 2007 17:43

    Taky peču, jen dávám oříšky nahoru s těstem. Mají pak takovou dobrou praženou chuť.

  • Abies Alba | 24. 5. 2006 13:55

    Blanko, právě tohle se mi stávalo taky a manžel jednou ten koláč pekl a cukr do sněhu opatrně vmíchal asi na dvakrát až třikrát. Sníh nespadl, tak to od té doby dělám podle něj. :)

  • Blanka Vaverková | 24. 5. 2006 12:51

    Možná že to bylo tím,jen mi bylo divný,že než jsem dala koláč péct,sníh byl v pořádku a po vyndání z trouby z něj nic nezbylo.Ale budu to zkoušet,dokud se to nepovede,protože jinak je koláč moc dobrý a všem chutnal i bez sněhu.:-)

  • Jana z VM | 24. 5. 2006 07:21

    Já celá léta cukr postupně do sněhu zašlehávám, dělám to tak podle mé maminky, která byla výborná kuchařka a cukrářka, a nikdy se mi nestalo, že by se sníh nevyšlehal nebo spadl.

  • Abies Alba | 23. 5. 2006 16:09

    Blanko, a vmíchala jsi cukr do ušlehaného sněhu z bílků opatrně? Neměl by se zašlehávat. Také doporučuju přidat do bílků před šleháním špetičku soli.

  • Blanka | 23. 5. 2006 14:44

    koláč jsem dělala,ale ten sníh mi spadl a nevím,čím to je.Poradí mi někdo?

  • Lenka | 8. 8. 2005 08:14

    Tento koláč peču velmi často, protože má u Všech velký úspěch. Nepoužívám kakao, ale také vyzkouším. Pekla jsem již i s borůvkou,meruňkou, švestkou nebo tvarohem a vše bylo výtečné. Vřele doporučuji.

  • Jarmila | 30. 11. 2004 11:22

    Recept na těsto mám stejný.3/4 těsta rozválím na vymazaný a moukou vysypaný plech, posypu strouhankou, nastrouhanými jablky (5ks), posypu cukrem, nasekanými ořechy a rozinkami, dáme sníh a zbylé ztuhlé těsto nastrouháme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Jablka Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Mouřeníny

Mouřeníny

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
25
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
23
Valašská zelňačka s houbami
Valašská zelňačka s…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz VIP rozlučka s Bartoškou (†78): Eben přišel z domu, perly, mejdan a slzy! A Kaiserovo »cigárko na Barťáka«

VIP rozlučka s Bartoškou (†78): Eben přišel z domu, perly, mejdan a slzy! A Kaiserovo »cigárko na Barťáka«

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Hraběnčin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact