Na pánvi dohněda orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, chvilku porestujeme a poté přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso. Maso orestujeme a podlijeme 1,5 l vývaru, popř. vodou, do které přidáme 2 kostky masoxu.
2
Dále přidáme česnek, 3 nadrobno nakrájené okurky. V zakrytém hrnci dusíme, dokud nám maso nezměkne.
3
Až je maso měkké, přidáme zbylé 3 nadrobno nakrájené okurky a zahustíme jíškou. Vaříme ještě 15 min.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Já
|9. 3. 2017 10:38
Kde je vejce?
Kačí
|10. 5. 2016 20:54
Třeba 20 kostek Nechápu jak někdo může dát do omáčky tohoto oběmu 2 kostky. Také dávám masox jsem časově vytížená a nechce se mi s.át s vývarem,ale půlku kostičky do znojemky bohatě stačí !!!
venca
|1. 5. 2016 12:51
Omáčka je jistě chutná,ale nejedná se o znojemskou,ale max.o okurkovou.
Pepa
|7. 11. 2015 01:19
Ja jsem dal pro jistotu 4 kostky, aby to bylo dost chutne :-D
Petr
|2. 10. 2015 20:47
Mne sa zdá, ze 2 kocky bujónu sú málo.
Asi by bolo treba celú krabicu, lebo len s dvomi kockami sa nepodarí zabit vsetkých, co to budú podla receptu varit.
P.S.: Máte predstavu o skodlivosti pre zdravie 1 (jednej) kocky bujónu?
Zdá sa, ze nie, ked v recepte uvádzate 2 (dve)!
:-S
Annie
|23. 7. 2015 20:54
Moc děkuji za super recept, znojemská byla výborná (vařila jsem ji poprvé) :-)!!