• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí znojemská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí znojemská omáčka

autor: djj.trnavsky
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí znojemská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 6
      ks nakládané okurky
    • 1
      lžíce světlá jíška
    • 100
      g anglická slanina
    • 500
      g hovězí maso

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi dohněda orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, chvilku porestujeme a poté přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso. Maso orestujeme a podlijeme 1,5 l vývaru, popř. vodou, do které přidáme 2 kostky masoxu.
2
Dále přidáme česnek, 3 nadrobno nakrájené okurky. V zakrytém hrnci dusíme, dokud nám maso nezměkne.
3
Až je maso měkké, přidáme zbylé 3 nadrobno nakrájené okurky a zahustíme jíškou. Vaříme ještě 15 min.
4
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Znojemská čočka

Znojemská čočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Já | 9. 3. 2017 10:38

    Kde je vejce?

  • Kačí | 10. 5. 2016 20:54

    Třeba 20 kostek Nechápu jak někdo může dát do omáčky tohoto oběmu 2 kostky. Také dávám masox jsem časově vytížená a nechce se mi s.át s vývarem,ale půlku kostičky do znojemky bohatě stačí !!!

  • venca | 1. 5. 2016 12:51

    Omáčka je jistě chutná,ale nejedná se o znojemskou,ale max.o okurkovou.

  • Pepa | 7. 11. 2015 01:19

    Ja jsem dal pro jistotu 4 kostky, aby to bylo dost chutne :-D

  • Petr | 2. 10. 2015 20:47

    Mne sa zdá, ze 2 kocky bujónu sú málo. Asi by bolo treba celú krabicu, lebo len s dvomi kockami sa nepodarí zabit vsetkých, co to budú podla receptu varit. P.S.: Máte predstavu o skodlivosti pre zdravie 1 (jednej) kocky bujónu? Zdá sa, ze nie, ked v recepte uvádzate 2 (dve)! :-S

  • Annie | 23. 7. 2015 20:54

    Moc děkuji za super recept, znojemská byla výborná (vařila jsem ji poprvé) :-)!!

  • kanclirova
    kanclirova | 14. 7. 2014 13:27

    Výborné, konečně jsem dosáhla chuti, kterou má znojemská mít. :) Dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hovězí maso Nakládané okurky Světlá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

121
Dýňová tortila
Dýňová tortila
104
Máslové řízky
Máslové řízky
79
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Hovězí znojemská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact