Špek s drobně pokrájenou cibulí orestujeme dozlatova.Maso pokrájíme na kostky, osolíme a také orestujeme na cibuli se špekem dozlatova. Až se šťáva odpaří maso poprášíme zázvorem a moukou (1-2 lžíce) a necháme za stálého míchání také opéct. Zalijeme vařící vodou a dusíme doměkka za občasného podlití a zamíchání. Podáváme s bramborovými noky, houskovým knedlíkem, rýží, bramborem, těstovinami nebo klidně i s chlebem. Hodí se prakticky jakákoliv příloha.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivka
|14. 10. 2016 20:05
Guláš byl výborný :-*
Tereza
|10. 2. 2016 08:18
Gulas byl vyborny a talire byly v cukuletu vymetene :-* dekuji
Bohuslava Holců
|23. 8. 2014 13:00
Guláš byl vskutku výborný, děkuji za recept a vřele doporučuji ostatním kuchařkám.
Vašek
|13. 8. 2014 20:08
Finišuju a mám plnou hubu slin. 8-) Ten voní,že je těžký maso dovařit do měkka.
Čámková
|20. 1. 2014 12:12
Recept musím velmi pochválit. Dělám většinou osvědčenou klasiku ze zadního, cibule, papriky, ale dnešní guláš s chutí zázvoru bude příjemnou změnou. Děkuji.
Simona
|21. 11. 2013 07:57
Guláš byl mňam, doporučuji.
Ivka
|30. 5. 2013 13:41
Guláš byl výborný, :-) manžel jen chválil a chválil, tak vám chci moc poděkovat. :-)
Veronika
|6. 12. 2012 12:29
Já jsem přidala do guláše i trochu čerstvého zázvoru před dovařením a byl parádní,děkuji.
Vcera som robila z jelenieho maska a je skutocne vyborny . Davam 1.
Jandová Alice
|17. 7. 2012 06:58
Byl fakt výborný, ten budu vařit s radostí :-* :-P
Eva Pažitná
|28. 5. 2012 14:23
Zázvor v kuchyni moc nepoužívám, ale tento guláš určitě brzo zopakuji, je moc dobrý. :-))
Milda
|13. 4. 2012 14:30
U mě za jedna.
Pavelková
|18. 3. 2012 19:40
Toníku, zázvor, stejně jako např. sušená paprika se dá před přidáním vody a krátce se osmaží. Můžete ho ale dát až s vodou a vařit tak, nic tím nezkazíte.
Toník
|17. 3. 2012 09:31
Všihcni se rozplýváte jak je vynikající, ale nikdo si asi nevšiml že to má být guláš se zázvorem a v receptu někam zmizel. Není vůbec napsané, kdy se přidává, zda na konci nebo se musí povařit :-[
Patráková
|5. 3. 2012 13:45
Zkuste zázvor přidat i čerstvý nastrouhaný jako já. Vynikající! :-))
tinka
|16. 12. 2011 13:55
vyborny recept,nepraplacany chutemi,tak zazvor dobre vynikne
Chobotská Marie
|12. 10. 2011 08:56
To jsem si zase jednou u manžela šplhla! Děkuji za výborný recept.
Mirka
|13. 9. 2011 13:14
:-* 1* :-)
Anna Z.
|30. 8. 2011 13:45
Dnes jsem připravovala k obědu a byl vynikající, trochu zbylo, tak jsem zvědavá, zda bude po rozležení ještě lepší, jak to u gulášů bývá.
KAMCA
|28. 7. 2011 21:39
FAKT VYBORNEJ!!!
D. Janků
|9. 6. 2011 13:13
Dokonalost sama, zařazuji ho do našeho jídelníčku a děkuji za výborný recept :-*
Daja
|16. 5. 2011 12:31
pouzila jsem cerstvy zazvor, mlety dosel a bylo to moc dobry
Milan
|4. 5. 2011 17:37
gulášek jedna báseň 8-)
Renča
|4. 4. 2011 21:51
Měli jsme s bramborovým knedlíkem a byla to mňamka!