• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg hovězí maso
    • 200
      g vepřová játra
    • 150
      g kuřecí prsa
    • 3
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • 2
      ks mrkev
    • 3
      snítka petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks nové koření
    • 12
      ks pepř celý
    • 2
      snítka líbeček
    • 200
      g hrubá mouka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření (celý pepř, nové koření, sůl), vše necháme hodinu mírně vařit (táhnout), poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu do měkka asi 1 hod. Pokud je maso i zelenina měkká vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.
2
**Játrové knedlíčky**
3
Omytá vepřová játra a kuřecí prso umeleme společně s cibulí a česnekem, přidáme 1 vejce, majoránku, drcený kmín, sůl, pepř a vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí lžičky vytvarujeme malé knedlíčky a zavaříme do polévky asi 5 min.
4
**Domácí nudle **
5
Na vál nasypeme 200 g hrubé mouky, přidáme 2 vejce a zpracujeme do vláčného těsta. Těsto si rozdělíme na dva stejné díly, které rozválíme na tenké pláty, které necháme asi hodinu schnout nejlépe na utěrce. Poté pláty nakrájíme na stejně široké proužky, z těch potom krájíme tenké nudle. Nakrájené nudle dáme na plech a necháme doschnout. Suché nudle dáme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 10 min, potom nudle scedíme a podáváme zvlášť jako vložku do polévky.
6
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Polévka s rychlými játrovými nočky …

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 8. 2016 13:51

    Děkuji, vařila jsem celkem tři hodiny a všechny krásně vyšlo, i knedlíčky se povedly.

  • Katull
    Katull | 27. 10. 2013 19:34

    Díky moc :-)

  • Šárka | 13. 9. 2013 12:04

    dobrý :-)

  • petr | 3. 4. 2013 17:37

    tady je hodinu maso zvlášť a pak hodinu i ze zeleninou to je snad dost

  • EvaV. | 29. 3. 2013 20:43

    Hovězí vývar je dobré táhnout daleko déle. Hodinu je určitě málo. Pokud máme větší kus masa, za hodinu ani nezměkne. Správný vývar se má nechat probublávat od 2 hodin výše.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Prosinec Oběd Večeře Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Hovězí maso Hrubá mouka Kuřecí prsa Líbeček Majoránka Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Strouhanka Sůl Vejce Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

124
Dýňová tortila
Dýňová tortila
91
Máslové řízky
Máslové řízky
87
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
78
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
62
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact