• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg hovězí maso
    • 200
      g vepřová játra
    • 150
      g kuřecí prsa
    • 3
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • 2
      ks mrkev
    • 3
      snítka petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks nové koření
    • 12
      ks pepř celý
    • 2
      snítka líbeček
    • 200
      g hrubá mouka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření (celý pepř, nové koření, sůl), vše necháme hodinu mírně vařit (táhnout), poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu do měkka asi 1 hod. Pokud je maso i zelenina měkká vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.
2
**Játrové knedlíčky**
3
Omytá vepřová játra a kuřecí prso umeleme společně s cibulí a česnekem, přidáme 1 vejce, majoránku, drcený kmín, sůl, pepř a vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí lžičky vytvarujeme malé knedlíčky a zavaříme do polévky asi 5 min.
4
**Domácí nudle **
5
Na vál nasypeme 200 g hrubé mouky, přidáme 2 vejce a zpracujeme do vláčného těsta. Těsto si rozdělíme na dva stejné díly, které rozválíme na tenké pláty, které necháme asi hodinu schnout nejlépe na utěrce. Poté pláty nakrájíme na stejně široké proužky, z těch potom krájíme tenké nudle. Nakrájené nudle dáme na plech a necháme doschnout. Suché nudle dáme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 10 min, potom nudle scedíme a podáváme zvlášť jako vložku do polévky.
6
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Polévka s rychlými játrovými nočky …

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 8. 2016 13:51

    Děkuji, vařila jsem celkem tři hodiny a všechny krásně vyšlo, i knedlíčky se povedly.

  • Katull
    Katull | 27. 10. 2013 19:34

    Díky moc :-)

  • Šárka | 13. 9. 2013 12:04

    dobrý :-)

  • petr | 3. 4. 2013 17:37

    tady je hodinu maso zvlášť a pak hodinu i ze zeleninou to je snad dost

  • EvaV. | 29. 3. 2013 20:43

    Hovězí vývar je dobré táhnout daleko déle. Hodinu je určitě málo. Pokud máme větší kus masa, za hodinu ani nezměkne. Správný vývar se má nechat probublávat od 2 hodin výše.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Prosinec Oběd Večeře Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Hovězí maso Hrubá mouka Kuřecí prsa Líbeček Majoránka Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Strouhanka Sůl Vejce Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Játrová čína

Játrová čína

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

55
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
53
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
50
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
40
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
40
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact