• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg hovězí maso
    • 200
      g vepřová játra
    • 150
      g kuřecí prsa
    • 3
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • 2
      ks mrkev
    • 3
      snítka petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks nové koření
    • 12
      ks pepř celý
    • 2
      snítka líbeček
    • 200
      g hrubá mouka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření (celý pepř, nové koření, sůl), vše necháme hodinu mírně vařit (táhnout), poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu do měkka asi 1 hod. Pokud je maso i zelenina měkká vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.
2
**Játrové knedlíčky**
3
Omytá vepřová játra a kuřecí prso umeleme společně s cibulí a česnekem, přidáme 1 vejce, majoránku, drcený kmín, sůl, pepř a vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí lžičky vytvarujeme malé knedlíčky a zavaříme do polévky asi 5 min.
4
**Domácí nudle **
5
Na vál nasypeme 200 g hrubé mouky, přidáme 2 vejce a zpracujeme do vláčného těsta. Těsto si rozdělíme na dva stejné díly, které rozválíme na tenké pláty, které necháme asi hodinu schnout nejlépe na utěrce. Poté pláty nakrájíme na stejně široké proužky, z těch potom krájíme tenké nudle. Nakrájené nudle dáme na plech a necháme doschnout. Suché nudle dáme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 10 min, potom nudle scedíme a podáváme zvlášť jako vložku do polévky.
6
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Polévka s rychlými játrovými nočky …

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 8. 2016 13:51

    Děkuji, vařila jsem celkem tři hodiny a všechny krásně vyšlo, i knedlíčky se povedly.

  • Katull
    Katull | 27. 10. 2013 19:34

    Díky moc :-)

  • Šárka | 13. 9. 2013 12:04

    dobrý :-)

  • petr | 3. 4. 2013 17:37

    tady je hodinu maso zvlášť a pak hodinu i ze zeleninou to je snad dost

  • EvaV. | 29. 3. 2013 20:43

    Hovězí vývar je dobré táhnout daleko déle. Hodinu je určitě málo. Pokud máme větší kus masa, za hodinu ani nezměkne. Správný vývar se má nechat probublávat od 2 hodin výše.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Prosinec Oběd Večeře Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Hovězí maso Hrubá mouka Kuřecí prsa Líbeček Majoránka Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Strouhanka Sůl Vejce Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Makový závin III.

Makový závin III.

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

74
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
71
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
59
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact