• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí vývar

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
4fotografie
Nahrát fotku
 

Silný hovězí vývar zahřeje, zasytí a postaví vás na nohy, když se zrovna necítíte dobře. V hotové polévce nesmí kromě masa a spousty zeleniny chybět ani noky. Pusťte se s chutí do jídla a uvidíte, jak si díky tomuto pokrmu zpříjemníte den.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • celer
    • 1
      lžíce sůl
    • pórek 10 cm
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 1
      ks petržel
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • nové koření
    • 1
      ks houby žampion
    • pepř celý
    • 1
      ks rajče
    • 1
      kg masové kosti hovězí
  • Polévka s noky
    • celer 1/4
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks petržel
    • 100
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • maso z vývaru
    • 100
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

1
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče, houbu, cibuli, česnek i koření. Osolte a přiveďte k varu.
3
Teplotu snižte tak, aby se voda jen jemně čeřila, seberte lžící pěnu a nepřiklopené vařte 6–8 hodin.
4
Sceďte. Kořenovou zeleninu nakrájejte a uvařte ve vývaru.
5
Vejce rozšlehejte s mlékem, osolte a vmíchejte mouku.
6
Lžičkou tvořte noky, které uvařte v osolené vodě. Vložte do vývaru i s kousky masa, přidejte nasekanou petrželku, sůl a pepř.

RADA: Jak na poctivý domácí vývar, jak ho připravují šéfkuchaři

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Houby Hrubá mouka Maso Masové kosti Mléko polotučné Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželka Pórek Rajče Sůl Tymián Vejce Voda

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Čínské placičky

Čínské placičky

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Meteník

Meteník

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

25
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
15
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
15
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
14
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
14
Krtkův dort
Krtkův dort

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar se žloutkem
Hovězí vývar se žloutkem
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact