• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí v červeném zelí
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí v červeném zelí

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí v červeném zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hovězí maso kližka nebo zadní
    • 1
      ks cibule větší
    • 100
      g špek
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      kg červené zelí hlávka
    • 3
      dl červené víno
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička nové koření
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks skořice celá
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, špek a cibuli pokrájíme na drobné kostičky, zelí nakrouháme. Do předehřátého kastrolu vrhneme 1/2 lžíce sádla, vzápětí přidáme špek a necháme lehce zesklovatět. Dále přidáme do kastrolu hovězí maso. Po lehkém orestování masa přihodíme nasekanou cibulku. Jakmile je obsah orestován přidáme 1 lžíci cukru a necháme lehce zhnědnout. V dalším kroku solíme a přidáváme zbylé koření. Důležité je neustálé míchání. Okořeněné maso zalijeme červeným vínem, že je lehce zatopené. Promícháme, vhodíme kostku hovězího vývaru, ocet, skořici a dusíme pod poklicí za občasného míchání asi 20 minut. Dle potřeby podléváme zbytkem červeného vína, nebo vodou.
2
Po 20 minutách, nebo pokud je maso skoro měkké, přidáme krouhané syrové zelí. Zamícháme a dle potřeby podlijeme, aby bylo zase vše lehce zatopené. Takto vaříme do úplného změknutí masa a zelí. Šťávu můžeme dle chuti zahustit škrobovou moučkou, nebo moukou. Po dovaření ještě vmícháme do pokrmu lžíci másla.
3
Podáváme z bramborem, knedlíky, nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Cibule Cukr Hovězí maso Hovězí vývar Kmín Máslo Nové koření Ocet Pepř mletý Sádlo Skořice Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

53
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
30
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
17
Luxusní špenát
Luxusní špenát

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Roman Zach otevřeně: Zvláštní požadavky na ženy!

Roman Zach otevřeně: Zvláštní požadavky na ženy!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Hovězí v červeném zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact