• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí v červeném zelí
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí v červeném zelí

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí v červeném zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hovězí maso kližka nebo zadní
    • 1
      ks cibule větší
    • 100
      g špek
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      kg červené zelí hlávka
    • 3
      dl červené víno
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička nové koření
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks skořice celá
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, špek a cibuli pokrájíme na drobné kostičky, zelí nakrouháme. Do předehřátého kastrolu vrhneme 1/2 lžíce sádla, vzápětí přidáme špek a necháme lehce zesklovatět. Dále přidáme do kastrolu hovězí maso. Po lehkém orestování masa přihodíme nasekanou cibulku. Jakmile je obsah orestován přidáme 1 lžíci cukru a necháme lehce zhnědnout. V dalším kroku solíme a přidáváme zbylé koření. Důležité je neustálé míchání. Okořeněné maso zalijeme červeným vínem, že je lehce zatopené. Promícháme, vhodíme kostku hovězího vývaru, ocet, skořici a dusíme pod poklicí za občasného míchání asi 20 minut. Dle potřeby podléváme zbytkem červeného vína, nebo vodou.
2
Po 20 minutách, nebo pokud je maso skoro měkké, přidáme krouhané syrové zelí. Zamícháme a dle potřeby podlijeme, aby bylo zase vše lehce zatopené. Takto vaříme do úplného změknutí masa a zelí. Šťávu můžeme dle chuti zahustit škrobovou moučkou, nebo moukou. Po dovaření ještě vmícháme do pokrmu lžíci másla.
3
Podáváme z bramborem, knedlíky, nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Cibule Cukr Hovězí maso Hovězí vývar Kmín Máslo Nové koření Ocet Pepř mletý Sádlo Skořice Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Čebureky

Čebureky

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Nivové placičky

Nivové placičky

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

162
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
79
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
73
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
70
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Hovězí v červeném zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact