• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí šuej ču
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí šuej ču

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      g hovězí maso roštěná
    • 1
      hrnek jasmínová rýže
    • pekingské zelí možno nahradit i obyčejným zelím
    • 1
      lžička červený vinný ocet asi není v původní receptuře, ale hodí se tam.
    • 2
      lžička tmavá sojová omáčka pokud možno, zkuste použít pravou u vietnamců/ číňanu
    • 1
      lžička pasta - feferonková Zančka ADY- kupuji v globusu- je spíše slaná, než pálivá.
    • 5
      lžíce solamyl (bramborový škrob) na obalení
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na osmažení
    • 400
      ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru.
2
Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko osolit.
3
Hovězí maso nakrájím na tenké plátky ( max 0,5cm), udělám kostičky max 4x4 cm a obalím solamylu, klidně více, alespoň nebude třeba omáčku dohušťovat.
4
Na rozpálenou pánev (ideálně hluboká wok) s olejem hodím osmahnout maso, bude se lepit, ale to nevadí. po cca 3 minutkách, zaliji vývarem, přidám sůl, pepř, veškeré omáčky, chilli i balsamico a nechám provažit.
5
Mezitím si sliji zelí, nechám odkapat a vložím na dno skleněné misky. Rýže už bude asi také hotová, tak hrnec přepnu pouze na udržování teploty..
6
Ochutnám omáčku u masa- chuť by měla být velmi výrazná- kyselo-slano pálivá. Popravdě, když jsem to jedla poprvé v restauraci, tak jsem si řekla, že už to nikdy jíst nechci, ale cca po 14 dnech se mi ta chuť rozležela v hlavě a tak jsem to doma zkoušela tolikrát, až se mi povedlo něco podobného vytvořit doma a miluji to.
7
Pokud jsme s chutí spokojení nalijeme maso a omáčku do misky na zelí a podáváme s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 26. 5. 2017 14:37

    A jaké maso jste Baruš ozkoušela? Mě se asi nejvíc osvědčila krkovička a roštěná. Jak dlouho jste to vařila? Pokud se u hovězího přetáhne doba smažení, tak je pak tuhé a musí se nechat dusit, aby změklo.

  • Bara | 24. 11. 2016 16:29

    Zkusila jsem a staci. Opakovat nebudu urcite. Maso po provareni tuhe jak podrazka a chut, nechut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Smažení Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Hovězí maso Hovězí vývar Jasmínová rýže Olej Pasta - feferonková Pekingské zelí Pepř mletý Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Rafaelo

Rafaelo

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
21
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
19
Plněná focaccia se šunkou
Plněná focaccia se šunkou
19
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí polévka
  • Recepty.cz
  • Hovězí šuej ču
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact