• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí šuej ču
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí šuej ču

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      g hovězí maso roštěná
    • 1
      hrnek jasmínová rýže
    • pekingské zelí možno nahradit i obyčejným zelím
    • 1
      lžička červený vinný ocet asi není v původní receptuře, ale hodí se tam.
    • 2
      lžička tmavá sojová omáčka pokud možno, zkuste použít pravou u vietnamců/ číňanu
    • 1
      lžička pasta - feferonková Zančka ADY- kupuji v globusu- je spíše slaná, než pálivá.
    • 5
      lžíce solamyl (bramborový škrob) na obalení
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na osmažení
    • 400
      ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru.
2
Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko osolit.
3
Hovězí maso nakrájím na tenké plátky ( max 0,5cm), udělám kostičky max 4x4 cm a obalím solamylu, klidně více, alespoň nebude třeba omáčku dohušťovat.
4
Na rozpálenou pánev (ideálně hluboká wok) s olejem hodím osmahnout maso, bude se lepit, ale to nevadí. po cca 3 minutkách, zaliji vývarem, přidám sůl, pepř, veškeré omáčky, chilli i balsamico a nechám provažit.
5
Mezitím si sliji zelí, nechám odkapat a vložím na dno skleněné misky. Rýže už bude asi také hotová, tak hrnec přepnu pouze na udržování teploty..
6
Ochutnám omáčku u masa- chuť by měla být velmi výrazná- kyselo-slano pálivá. Popravdě, když jsem to jedla poprvé v restauraci, tak jsem si řekla, že už to nikdy jíst nechci, ale cca po 14 dnech se mi ta chuť rozležela v hlavě a tak jsem to doma zkoušela tolikrát, až se mi povedlo něco podobného vytvořit doma a miluji to.
7
Pokud jsme s chutí spokojení nalijeme maso a omáčku do misky na zelí a podáváme s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí závitky

Hovězí závitky

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 26. 5. 2017 14:37

    A jaké maso jste Baruš ozkoušela? Mě se asi nejvíc osvědčila krkovička a roštěná. Jak dlouho jste to vařila? Pokud se u hovězího přetáhne doba smažení, tak je pak tuhé a musí se nechat dusit, aby změklo.

  • Bara | 24. 11. 2016 16:29

    Zkusila jsem a staci. Opakovat nebudu urcite. Maso po provareni tuhe jak podrazka a chut, nechut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Smažení Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Hovězí maso Hovězí vývar Jasmínová rýže Olej Pasta - feferonková Pekingské zelí Pepř mletý Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Salát Caesar

Salát Caesar

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

67
Dýňová tortila
Dýňová tortila
64
Čertovský mls
Čertovský mls
64
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
39
Elixír mládí
Elixír mládí
35
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí polévka
  • Recepty.cz
  • Hovězí šuej ču
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact