• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí šuej ču
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí šuej ču

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      g hovězí maso roštěná
    • 1
      hrnek jasmínová rýže
    • pekingské zelí možno nahradit i obyčejným zelím
    • 1
      lžička červený vinný ocet asi není v původní receptuře, ale hodí se tam.
    • 2
      lžička tmavá sojová omáčka pokud možno, zkuste použít pravou u vietnamců/ číňanu
    • 1
      lžička pasta - feferonková Zančka ADY- kupuji v globusu- je spíše slaná, než pálivá.
    • 5
      lžíce solamyl (bramborový škrob) na obalení
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na osmažení
    • 400
      ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru.
2
Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko osolit.
3
Hovězí maso nakrájím na tenké plátky ( max 0,5cm), udělám kostičky max 4x4 cm a obalím solamylu, klidně více, alespoň nebude třeba omáčku dohušťovat.
4
Na rozpálenou pánev (ideálně hluboká wok) s olejem hodím osmahnout maso, bude se lepit, ale to nevadí. po cca 3 minutkách, zaliji vývarem, přidám sůl, pepř, veškeré omáčky, chilli i balsamico a nechám provažit.
5
Mezitím si sliji zelí, nechám odkapat a vložím na dno skleněné misky. Rýže už bude asi také hotová, tak hrnec přepnu pouze na udržování teploty..
6
Ochutnám omáčku u masa- chuť by měla být velmi výrazná- kyselo-slano pálivá. Popravdě, když jsem to jedla poprvé v restauraci, tak jsem si řekla, že už to nikdy jíst nechci, ale cca po 14 dnech se mi ta chuť rozležela v hlavě a tak jsem to doma zkoušela tolikrát, až se mi povedlo něco podobného vytvořit doma a miluji to.
7
Pokud jsme s chutí spokojení nalijeme maso a omáčku do misky na zelí a podáváme s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí závitky

Hovězí závitky

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 26. 5. 2017 14:37

    A jaké maso jste Baruš ozkoušela? Mě se asi nejvíc osvědčila krkovička a roštěná. Jak dlouho jste to vařila? Pokud se u hovězího přetáhne doba smažení, tak je pak tuhé a musí se nechat dusit, aby změklo.

  • Bara | 24. 11. 2016 16:29

    Zkusila jsem a staci. Opakovat nebudu urcite. Maso po provareni tuhe jak podrazka a chut, nechut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Smažení Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Hovězí maso Hovězí vývar Jasmínová rýže Olej Pasta - feferonková Pekingské zelí Pepř mletý Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

161
Máslové řízky
Máslové řízky
127
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
80
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí polévka
  • Recepty.cz
  • Hovězí šuej ču
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact