Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou na másle a prudce opečeme.
Přidáme na plátky nakrájené žampióny, rajčatový protlak, hořčici, směs osmahneme, zalijeme smetanou, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a povaříme.
3
Podáváme s dušenou rýží, smaženými bramborovými hranolky nebo s brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
a-lan
|9. 7. 2016 12:36
Výborný návod, jen musíte postupovat přesně dle něj. Maso nakrájejte na nudličky a každou (!) musíte jemně naklepat. Hi Hi !!! :-D
Karlos
|18. 2. 2016 19:09
Nelze k plotně umělkyně :'( :'( :'(
gogo
|13. 10. 2015 17:14
když to je z vepřového, tak to není Stroganov, ale vlastní výtvor :-X pak už je jedno, co tam šlehnete podle vlastní chuti (v původním receptu je dokonce smetana ušlehaná)
gogo
|13. 10. 2015 17:14
když to je z vepřového, tak to není Stroganov, ale vlastní výtvor :-X pak už je jedno, co tam šlehnete podle vlastní chuti (v původním receptu je dokonce smetana ušlehaná)
Josef Kunert
|14. 9. 2015 20:20
Pokud někdo maso restuje, potom dusí v hrnci a nakonec v papiňáku tak z toho má hovězí vývar na podlévání. Když někdo udělá tento postup tak ať raději vůbec neleze k plotně.
Trošku jsem si recept poupravila v dávkování surovin (ale to dělám téměř se vším) a musím říct, že to nemělo chybu. Jako přílohu jsme měli hranolky na přání manžela. Fakt super, chutnalo. <3
Chabrová
|31. 1. 2014 18:14
Tohle taky není to, za co se vydává a fotka je taky o ničem, protože, kdyby tam dali protlak, tak z toho nebude hovězí na smetaně, ale něco jako guláš.
Koukněte na Jameiho Olivera. Jak to dělá. Maso na centimetrové plátky a na pánvi smažit na 2 lžících oleje cca 2 minuty. Žádné dušení ani dlouhé vaření. A Věro, ne smetanou, ale bílý jogurt a kapku mléka. :-)
mmm
|3. 1. 2014 13:13
Koukám, že tady málokdo pochopil, že "stroganov" není "hovězí na žampiónech" - první je minutková příprava masa (a to nejde z každého masa), druhé je dušení - výsledek jsou dvě úplně jiná jídla! Ale nedivím se - pokud bych to nikdy nejedl, tak jak to má být, taky bych to asi nevěděl.
Qvido
|5. 4. 2013 09:20
Svíčkovou i roštěnou stačí orestovat a chvilku podusit. Do papiňáku ji může dát jenom barbar. A na pánvi se píše měkké i.
Jarouš
|5. 4. 2013 09:17
Myslete laskavě přímo hlavou. 600 gramů masa jsou tři, případně čtyři porce.
Ilonka Novotná
|2. 3. 2013 11:29
Nejdřiv jsem maso orestovala na Voku,pak na pánvy,potom dusila v hrnci a nakonec v papináku.Maso se nedalo jist.Doporučuju na dietu.Maso vám leží v žaludku 3 dny a nemate hlad. :-D
Věra
|20. 11. 2012 14:05
Budu se pokoušet o něco podobného, ale z vepřového masa, jen jsem se chtěla zeptat, bylo mi řečeno, že stroganov se dělá ze zakysané smetany, já osobně bych to zalila smetanou na vaření tak se radší ptám=) Děkuji
Peťa
|2. 1. 2012 22:31
Já dusil hovězí 3h na nejmenší plamen. Udělal se tak silný vývar, že jsem jen malinko opepřil a osolil. Smetanu jsem nedával... Zkazila by to. Je to lepší bez ní. Trochu jsem to zahustil tmavou jíškou. Podávám to s hráškovou rýží.
Jsou to cca 4 normální porce. Ale je to kulinářský zážitek :)
Dana
|31. 10. 2011 09:24
Delala jsem s mletym hovezim a taky super!
Lu
|14. 8. 2011 12:07
Výborné a rychlé, když se to dělá z kuřecího ani to nemusí byt v lednici 2h, jak píšou. celé rodině to moooc chutná! dnes budu dělat z vepřového, tak jsem zvědavá :-)
eliška
|11. 7. 2011 16:18
Prosím vás, jak dlouho trvá jídlo udělat? a pro kolik lidí je uvedené množství surovin? Děkuju
Dělám stejně s hovězím i s kuřecím, foto přiloženo , moc dobré
marie mateju
|14. 5. 2009 08:51
No konečně jsem našla opravdu Stroganov,ale uvařím ho ze zadního.pak napísnu jak se povedl.
recepty 73
|10. 3. 2009 13:16
Tak to byla senzace!Měli jsme s rýží a z roštěné.1*Jen do nádobí se jaksi nikdo nehrne...Jiří
Martina Schwoiserová
|6. 3. 2009 09:14
Musím uznať,že tento recept je vinikajúci a to ako chuťovo,tak lahodí oku!Za nás 1*
Anonym
|6. 10. 2007 11:32
Na vaření jsem játro, ale tohle se mi povedlo a jídlo bylo excelentní, udělal jsem jenom změnu, že místo na másle jsem to dělal na panenském olivovém oleji. S kroketkama hmmmmm, kurník já bych se toho užral :)
Anonym
|16. 7. 2007 17:07
výborné...
Anonym
|29. 6. 2007 16:41
A jak to dopadlo?
Rene Hynek
|12. 6. 2005 09:54
Neděle 11,00 hod. a jdu na to. Uvidíme jak to dopadne.