Šťavnatý hovězí steak podávaný s argentinskou omáčkou chimichurri, jejímž základem je petrželka, šalotka, česnek a chilli. Spolu s grilovanou kukuřicí a tortillami tvoří dokonalou souhru chutí, kterou si užije každý labužník.
Připravte chimichurri. Petrželku, šalotky, česnek a chilli pokrájejte nahrubo a poté i s ostatními surovinami rozsekejte v robotu nebo utřete v hmoždíři. Osolte, opepřete a uchovejte v chladu
Steaky nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Poté do nich vetřete trochu chimichurri a opečte je na rozpáleném grilu nebo pánvi 3 minuty po každé straně.
3
Maso nechte pár minut odpočinout, nakrájejte na proužky a podávejte pokapané zbytkem chimichurri s grilovanou kukuřicí a ohřátými tortillami. Na talíři můžete ještě maso dochutit limetkou.