• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
5fotografií
Nahrát fotku
 

Šťavnatý hovězí steak podávaný s argentinskou omáčkou chimichurri, jejímž základem je petrželka, šalotka, česnek a chilli. Spolu s grilovanou kukuřicí a tortillami tvoří dokonalou souhru chutí, kterou si užije každý labužník.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g roštěná vyzrálé maso, 4 steaky á 125 g
    • 4
      ks kukuřice klasy
    • 4
      ks tortilla
  • Chimichurri
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks chilli papričky sweet chilli
    • 1
      lžička oregáno sušené
    • 1
      lžička chilli sušené drcené
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks limetka šťáva a kůra
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 2
      ks limetka k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Připravte chimichurri. Petrželku, šalotky, česnek a chilli pokrájejte nahrubo a poté i s ostatními surovinami rozsekejte v robotu nebo utřete v hmoždíři. Osolte, opepřete a uchovejte v chladu

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Steaky nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Poté do nich vetřete trochu chimichurri a opečte je na rozpáleném grilu nebo pánvi 3 minuty po každé straně.
3
Maso nechte pár minut odpočinout, nakrájejte na proužky a podávejte pokapané zbytkem chimichurri s grilovanou kukuřicí a ohřátými tortillami. Na talíři můžete ještě maso dochutit limetkou.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

Chřestový salát s hovězím steakem

Chřestový salát s hovězím steakem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Grilování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Chilli Chilli papričky Kukuřice Limetka Olivový olej Oregáno Pepř mletý Petrželka Roštěná Šalotka Sůl Tortilla

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

46
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
21
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
18
Sladké pirohy
Sladké pirohy
15
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem …
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact