• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 88
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • pepř mletý :čerstvě mletý nebo drcený
    • 250
      ml smetana
    • 4
      ks hovězí maso
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké, nejlépe litinové nebo grilovací pánvi.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
**RARE STEAK** (krvavý): Steaky zprudka opečeme z obou stran (z každé asi 2 minuty).
3
**MEDIUM STEAK** (středně propečený): Po první minutě prudkého smažení plamen zmírníme a maso dopékáme 2 minuty po obou stranách.
4
**WELL DONE** (propečené): Steaky opékáme 5 minut po obou stranách,během pečení postupně snižujeme plamen.
5
Při obracení v žádném případě nenapichujeme steaky na vidličku, aby nevytekla šťáva. Hotové steaky vyjmeme, osolíme, necháme na teplém místě a doděláme omáčku.

RADA: JAk na správně šťavnatý steak?

6
Výpek z pánve zalijeme smetanou, osolíme a můžeme přidat i mletý pepř. Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Hotovou omáčkou pak pepřové steaky na talíři přelijeme.
7
Pokud chceme omáčce dodat výraznější chuť, přidáme do pánve vysmažit i kousek uzeného špeku.
8
Na steaky můžeme použít nejen zadní hovězí, ale i přední. S výběrem nám poradí každý dobrý řezník.
9
Podáváme s bramborovou přílohou, například s rozpečenými bylinkovými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak s houbovým přelivem

Steak s houbovým přelivem

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hobit | 29. 12. 2016 14:09

    jenom barbar :-S

  • Marcela | 6. 12. 2016 05:48

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Marcela | 6. 12. 2016 05:47

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Lenny | 10. 10. 2016 13:55

    Mam kamarada kuchare a ten dela ty nejlepsi steaky na svete a s peprovou omackou a domacima hranolkama :-* OYes

  • sakumprásk | 15. 6. 2016 07:48

    chrocht chrocht, nebe v hubě :-D

  • Elis | 5. 2. 2016 14:42

    Skvělé <3 To nemělo jedinou chybičku :-))

  • Iva Kočárková | 10. 10. 2015 17:18

    Moje první dva bifteky dopadly nad očekávání, děkuji za recpet.

  • Honza | 16. 5. 2015 20:45

    SUPER 8-)

  • Věra Šarbochová | 23. 5. 2014 14:00

    Tohle je přesně to co jsem hledala.Já tedy žádnou krev co teče z masa nesnesu,takže jsem propekla maso důkladně a bylo to perfektní a rychlé.Děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 11. 2013 15:51

    Popis přípravy steaku je dobrý, pepřová omáčka je trochu zjednodušené verze, určitě se s tím dá více vyhrát (brandy, flambování, nakládaný zelený pepř).

  • Gréta | 3. 11. 2013 08:25

    Kdo to naklepává? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Grilování & BBQ Grilované hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hovězí maso Olej Pepř mletý Smetana Sůl

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Ravioli

Ravioli

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Nivové placičky

Nivové placičky

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

57
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
28
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
24
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
18
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou…
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact