• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí sekaná Wellington
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí sekaná Wellington

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nízkonákladovou variantu svíčkové Wellington si oblíbíte. Sekaná z dobře ochuceného mletého hovězího masa, obalená oblanšírovaným špenátem a na másle podušenými žampiony ovoněnými česnekem, v kabátku z dozlatova upečeného listového těsta, je nejlepší se zeleninovým salátem.

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg mleté maso - hovězí
    • 100
      g kečup
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petrželka
    • 200
      g žampiony
    • 30
      g máslo
    • 2
      hrst listový špenát
    • 400
      g listové těsto
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180°C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou cibulí, 1 prolisovaným stroužkem česneku, nasekanou petrželkou a 100 ml studené vody. Směs vytvarujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm a pečte 20 minut, poté nechte maso vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Žampiony nakrájejte na tenké plátky a na másle je restujte asi 3 minuty. Přihoďte plátky zbylého česneku a restujte ještě 1 minutu, ať se odpaří všechna tekutina. Nechte zchladnout. Špenát prolijte v cedníku vroucí vodou a přebytečnou tekutinu vymačkejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Těsto rozválejte na obdélník tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso. Rozprostřete na něj špenát a žampiony. K jednomu z delších okrajů položte maso a opatrně přes něj přeložte těsto. Okraje dobře spojte, seřízněte a z přebytečných kousků těsta vytvořte ozdobné proužky. Těsto potřete zbylým rozšlehaným vejcem a pečte 40 minut. Před krájením maso nechte 15 minut odpočinout a podávejte ho se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skotská vejce

Skotská vejce

Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

Mleté španělské roládky

Mleté španělské roládky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup Listové těsto Listový špenát Máslo Mleté maso - hovězí Pepř mletý Petrželka Sůl Vejce Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

22
Jablečná buchta
Jablečná buchta
19
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
19
Domácí kečup
Domácí kečup
17
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
16
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Hovězí s nudlemi a sezamovými semínky
Hovězí s nudlemi a sezamovými semínky
Hovězí s nudlovým salátem
Hovězí s nudlovým salátem
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou…
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem …
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
  • Recepty.cz
  • Hovězí sekaná Wellington
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact