• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí sekaná Wellington
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí sekaná Wellington

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nízkonákladovou variantu svíčkové Wellington si oblíbíte. Sekaná z dobře ochuceného mletého hovězího masa, obalená oblanšírovaným špenátem a na másle podušenými žampiony ovoněnými česnekem, v kabátku z dozlatova upečeného listového těsta, je nejlepší se zeleninovým salátem.

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg mleté maso - hovězí
    • 100
      g kečup
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petrželka
    • 200
      g žampiony
    • 30
      g máslo
    • 2
      hrst listový špenát
    • 400
      g listové těsto
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180°C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou cibulí, 1 prolisovaným stroužkem česneku, nasekanou petrželkou a 100 ml studené vody. Směs vytvarujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm a pečte 20 minut, poté nechte maso vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Žampiony nakrájejte na tenké plátky a na másle je restujte asi 3 minuty. Přihoďte plátky zbylého česneku a restujte ještě 1 minutu, ať se odpaří všechna tekutina. Nechte zchladnout. Špenát prolijte v cedníku vroucí vodou a přebytečnou tekutinu vymačkejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Těsto rozválejte na obdélník tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso. Rozprostřete na něj špenát a žampiony. K jednomu z delších okrajů položte maso a opatrně přes něj přeložte těsto. Okraje dobře spojte, seřízněte a z přebytečných kousků těsta vytvořte ozdobné proužky. Těsto potřete zbylým rozšlehaným vejcem a pečte 40 minut. Před krájením maso nechte 15 minut odpočinout a podávejte ho se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skotská vejce

Skotská vejce

Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

Mleté španělské roládky

Mleté španělské roládky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup Listové těsto Listový špenát Máslo Mleté maso - hovězí Pepř mletý Petrželka Sůl Vejce Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Vařené mušle

Vařené mušle

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

45
Sýrové kuličky
Sýrové kuličky
41
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
18
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Hovězí s nudlemi a sezamovými semínky
Hovězí s nudlemi a sezamovými semínky
Hovězí s nudlovým salátem
Hovězí s nudlovým salátem
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou…
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem …
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
  • Recepty.cz
  • Hovězí sekaná Wellington
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact